Λάτσιο, η διαχρονική "πληγή" του ιταλικού ποδοσφαίρου...

Απόψεις
Λάτσιο, η διαχρονική "πληγή" του ιταλικού ποδοσφαίρου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πολιτική και το ποδόσφαιρο καλό θα ήταν να μην ταυτίζονται. Η πολιτική και ο αθλητισμός γενικότερα. Ωστόσο είναι κάποιες ομάδες που μαζί με τα οπαδικά τους κινήματα δεν θα αλλάξουν ποτέ!

Η μεγάλη πληγή της Ιταλίας-ακόμα και σε χρονιά που πανηγύρισε όλη η χώρα το Euro- ήταν και παραμένει η Λάτσιο. Μιας και μιλάμε για μια ομάδα που έχει στις τάξεις της μεγάλο ποσοστό νεοναζί και ακροδεξιών με τα αρχικά S.S. της ομάδας που εδρεύει στη Ρώμη να τους...θαμπώνουν! Όλα αυτά μέσα στο 2021.

Οι φανατικοί οπαδοί της Λάτσιο -και όχι μόνο- είναι γνωστό πως έχουν ακροδεξιές αντιλήψεις, έχοντας απασχολήσει πολλές φορές με τις ενέργειές τους. Το να κάνεις κάτι, λοιπόν, που είναι στο εντελώς απέναντι άκρο είναι αν μη τι άλλο τολμηρό. Ο Ελσίντ Χισάι, ωστόσο, τόλμησε! Ο Αλβανός δεξιός μπακ, που πριν από μερικές ημέρες έμεινε ελεύθερος από τη Νάπολι και αποκτήθηκε από τη Λάτσιο, όπως κάθε νέο μεταγραφικό απόκτημα μετά τον πρώτο αγώνα της νέας του ομάδας, ακολούθησε το έθιμο και στο βραδινό δείπνο συστήθηκε στους συμπαίκτες του, τραγουδώντας ένα τραγούδι της επιλογής του. Το τραγούδι, όμως, που επέλεξε ήταν ο αντιφασιστικός ύμνος, το ''Bella Ciao''!

Άμεσα, η επιλογή του Χισάι προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από ακροδεξιούς «λατσιάλι», που μεταξύ άλλων έγραψαν -μεταξύ διαφόρων εμετικών σχολίων- στα social media: «Καλύτερα να τραγουδούσε τον ύμνο της Ρόμα», «Κατάλαβα, θα παίζουμε με 10 σε κάθε παιχνίδι», «Ρήξη χιαστού και ό,τι άλλος τραυματισμός μπορεί να του συμβεί»!

Άλλοι οπαδοί της ιταλικής ομάδας, βέβαια, έσπευσαν να υπερασπιστούν τον 27χρονο αμυντικό, τονίζοντας πως «η Λάτσιο δεν είναι συνώνυμο του φασισμού».

Δυστυχώς όμως ως τέτοια ομάδα έχει καθιερωθεί...

Πηγή φωτογραφίας: INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News