Κούμαν: "Ο Μέσι είναι το φαβορί για τη φετινή Χρυσή Μπάλα"

Ποδόσφαιρο
Κούμαν: "Ο Μέσι είναι το φαβορί για τη φετινή Χρυσή Μπάλα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Ολλανδός προπονητής της Μπαρτσελόνα αποθέωσε τον Λιονέλ Μέσι

Σε συλλογικό επίπεδο κατέκτησε μόνο το Κύπελλο Ισπανίας παρότι ο ίδιος ήταν σε εκπληκτική κατάσταση με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, όμως σε εθνικό επίπεδο ο Μέσι βίωσε τον απόλυτο θρίαμβο, οδηγώντας την εθνική Αργεντινής στην κατάκτηση του Copa America που ήταν ο πρώτος διεθνής τίτλος της μετά το 1993. 

Όλα αυτά έχουν κάνει αρκετούς να θεωρούν πως ο Pulga έθεσε πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για να κάνει επτά τις Χρυσές Μπάλες στη συλλογή του και ένας εξ αυτών είναι και ο Ρόναλντ Κούμαν, με τον τεχνικό της Μπαρτσελόνα -με την οποία διαπραγματεύεται αυτή την περίοδο ο Μέσι για να υπογράψει νέο συμβόλαιο- να υποστηρίζει πως ο Αργεντινός αξίζει να λάβει τη σπουδαία αυτή ατομική διάκριση στο τέλος της χρονιάς.

"Ο Μέσι είναι πολύ σημαντικός, είναι ο αρχηγός και είναι παράδειγμα για όλους. Πέρυσι, μετά από μία δύσκολη εκκίνηση, έδειξε για μία ακόμα φορά πως είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.

Ήταν πολύ σημαντικό που κατέκτησε το Copa America επειδή ξέρω πόσο πολύ λαχταρούσε να πάρει αυτό το τρόπαιο μετά από αρκετά χρόνια χωρίς τρόπαιο με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Όντας ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο είναι συνηθισμένος να κερδίζει", τόνισε ο Ολλανδός τεχνικός των μπλαουγκράνα με συνέντευξή του στο επίσημο κανάλι των μπλαουγκράνα, για να προσθέσει με νόημα: "Είναι ο βασικότερος υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα για τη σπουδαία σεζόν που είχε και για το γεγονός ότι κατέκτησε το Copa America. Για μένα είναι το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει το βραβείο".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News