Το Maradona Super Cup ... έρχεται!

Απόψεις
Το Maradona Super Cup ... έρχεται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UEFA και της CONMEBOL ψάχνουν την ημερομηνία για το ματς των νικητών του Euro 2020 και του Copa America που προορίζουν για το γήπεδο της Νάπολι - H FIFA έχει δώσει την έγκρισή της

Οι συζητήσεις μεταξύ της UEFA και της CONMEBOL βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να οριστεί η ημερομηνία για την αναμέτρηση μεταξύ των πρωταθλητών της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής. Πιθανότατα θα ορισθεί τον προσεχή Δεκέμβριο ή Ιαναουάριο.

Χρειάστηκε η έγκριση της FIFA, η οποία σύμφωνα με την TNT Sports είχε ήδη ανακοινώσει στην Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και στην Αργεντινή AFA ότι είχε εγκρίνει την πρωτοβουλία αφού μίλησε με την UEFA και την CONMENBOL και τους ποδοσφαιρικούς οργανισμούς της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής .

Έτσι η Ιταλία και η Αργεντινή , οι δυο χώρες με τις οποίες συνδέθηκε άμεσα ή έμμεσα ο Θεός της μπάλας, θα μπορούν να να κάνουν το ιστορικό ντεμπούτο ως οι πρώτες ομάδες που έπαιξαν σε ένα νέο ποδοσφαιρικό γεγονός μνήμης και αναγνώρισης με το όνομα της διοργάνωσης Maradona Cup. Ο θρύλος της Αργεντινής , φυσικά, έχει ισχυρή σχέση και με τις δύο χώρες, έχοντας παίξει στην Ιταλία με τη φανέλα της Νάπολι για επτά χρόνια.

Όπως γράφουν οι New York Times, ο αγώνας προορίζεται να διεξαθεί στο Stadio Diego Armando Maradona στη Νάπολι ως αφιέρωμα στο ποδοσφαιρικό ίνδαλμα που πέθανε πέρυσι.

Μένει να επιβεβαιωθούν οι ακριβείς λεπτομέρειες της νέας διοργάνωσης και το εάν αυτό το γεγονός θα είναι ένα εφάπαξ φόρος τιμής στον Μαραντόνα ή εάν θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας τακτικής διοργάνωσης τύπου Super Cup με τους νικητές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και της Copa America .

Το όνομα του Μαραντόνα θα δοθεί επίσης στο τρόπαιο για τον νικητή ενός παιχνιδιού που προβάλλει ως μια δελεαστική προοπτική, να συγκεντρώσει μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου σε ένα μοναδικό γεγονός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News