«Σούπερ Κύπελλο Μαραντόνα» προτείνει η Ole

Απόψεις
«Σούπερ Κύπελλο Μαραντόνα» προτείνει η Ole

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή και Ιταλία (Νάπολι) οι ομάδες που έγραψε ιστορία ο «Θεός» του ποδοσφαίρου – “Είχαν Θεία Παρέμβαση οι τίτλοι στο Copa America και το Euro 2020»!

H εφημερίδα της Αργεντινής Ole  προτείνει την άμεση έναρξη της ιδέας για ένα κύπελο μεταξύ των νικητών του Euro 2020 και του Copa America.  «Ελάτε να παίξετε, Azzurri. Δεν είμαστε τόσο καλοί"!

Λόγω της σχέσης του αείμνηστου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα με τις δύο χώρες, διεθνώς με την πατρίδα του την Αργεντινή και σε επίπεδο κλαμπ με τη Νάπολι στην Ιταλία, η εφημερίδα πρότεινε να ονομαστεί το ματς «Σούπερ Κύπελλο Μαραντόνα».

«Μπορείς να φανταστείς ένα Super Cup μεταξύ των πρωταθλητών της Αμερικής και της Ευρώπης; Τι καλύτερο αφιέρωμα για το Νο.10», προσθέτει η Ole.

Ο Μαραντόνα ήταν ο ;ήρωας της Αργεντινής καθώς κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αργεντινή το 1986 και, ως εκ τούτου, είναι ο μεγαλύτερος θρύλος στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας.

Έπαιξε επίσης για τη Νάπολι μεταξύ 1984 και 1991, βοηθώντας το σεμνό κλαμπ της Serie A  σε δύο εγχώριους τίτλους που του έδωσαν το ίδιο μυθικό καθεστώς στη νότια Ιταλία.

Η διεθνής επιτυχία και των δύο αυτών χωρών ένα χρόνο μετά το θάνατό του πιστεύει ότι ο άντρας που συχνά αναφέρεται ως «Δίας» [Θεός] παρείχε κάποια θεϊκή παρέμβαση καθ 'οδόν προς τις αντίστοιχες δόξες τους.

Είναι ένας συνδυασμός που θα ήθελε σχεδόν κάθε φίλος του ποδοσφαίρου να δει, αλλά αν γίνεται κάτι περισσότερο από μια ευσεβή φαντασία παραμένει να το δούμε.

Η ιδέα είναι εξαιρετική και μάλιστα μπορεί να δέσει ιδανικά τα σχέδια που κάνουν η UEFA και η CONMEBOL, μετά τη συνάντηση των δύο προέδρων τους. Ο Μαραντόνα αξίζει και αυτή την αιώνια τιμή επί της φθαρτής γης…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News