Διεθνές Ποδόσφαιρο

EURO 2020: Η UEFA μοίρασε 331 εκατ. ευρώ στις 24 ομάδες

Πρωταθλήτρια και στα έσοδα η Ιταλία που έβαλε στο ταμείο της 28 εκατομμύρια

Τα χρήματα που μοίρασε στις ομάδες που συμμετείχαν στο Euro ανακοίνωσε η UEFA, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να βάζει στα ταμεία της το ποσό των 28 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ποσό των 331 εκατομμυρίων μοίρασε στις 24 εθνικές ομοσπονδίες των χωρών, οι οποίες εκπροσωπήθηκαν στο Euro του 2020, ποσό μεγαλύτερο από αυτό που μοιράστηκε στο Euro του 2016 κατά 30 εκατομμύρια ευρώ.

Σ΄ότι έχει να κάνει με τις δύο ομάδες, που έφτασαν στον τελικό του «Γουέμπλεϊ», η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία έβαλε στα ταμεία της το ποσό των 28 εκατομμυρίων ευρώ, εν αντιθέσει με την φιναλίστ Αγγλία που εισέπραξε το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Όσον αφορά τις ομάδες, οι οποίες έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά του θεσμού, το Βέλγιο είναι το πιο κερδισμένο από όλες. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έβαλαν στο ταμείο τους το ποσό των 16,25 εκατομμυρίων ευρώ, εν αντιθέσει με την Ελβετία και την Τσεχία που εισέπραξαν 14,75 εκατομμυρίων και την Ουκρανία που καρπώθηκε το ποσό των 14,25 εκατομμυρίων.

Ομάδες όπως οι Γερμανία, Πορτογαλία, Κροατία και Ουαλία θα μοιραστούν η καθεμιά τους, το ποσό των 12, 75 εκατομμυρίων ευρώ. Η Ολλανδία θα εισπράξει 13,75 εκατομμύρια ευρώ, η Δανία 18,25 εκατομμύρια, ενώ η Ισπανία 19,25 εκατομμύρια.

Εκτός όμως από τις ομοσπονδίες κερδισμένες από το Euro, θα βγουν και οι ομάδες που έδωσαν παίκτες τους στις εθνικές ομάδες, καθώς όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ η UEFA θα μοιράσει σε αυτούς ένα ποσό της τάξεως των 130 εκατομμυρίων ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια