Ολλανδία: Στα χέρια του Γιακουμάκη το τρόπαιο «Willy van der Kuijlen»

Ποδόσφαιρο
Ολλανδία: Στα χέρια του Γιακουμάκη το τρόπαιο «Willy van der Kuijlen»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τρόπαιο δόθηκε για πρώτη φορά στον κορυφαίο σκόρερ της Eredivisie

Ο Γιώργος Γιακουμάκης βρίσκεται στην Ολλανδία και προπονείται με τη Φένλο μέχρι να αποφασίσει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ωστόσο ουδείς μπορεί να ξεχάσει τα περσινά του επιτεύγματα και τα 26 γκολ που σημείωσε.

Έτσι σήμερα διοργανώθηκε μια μικρή τελετή προς τιμήν του για να του απονεμηθεί το τρόπαιο του πρώτου σκόρερ της Eredivisie. Πρόκειται για το πρώτο τρόπαιο «Willy van der Kuijlen» στη μνήμη του πρώτου σκόρερ της Eredivisie (311 γκολ) που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο. Το τρόπαιο, που είναι αντίγραφο του αγάλματος που βρίσκεται στο «Philips stadium» του Αϊντχόβεν, παρέδωσαν στο Γιώργο Γιακουμάκη η σύζυγος και ο γιος ενός θρύλου για το ολλανδικό ποδόσφαιρο, όπως ήταν ο Willy van der Kuijlen.

Για τα 26 γκολ που σκόραρε ο Γιακουμάκης, χρειάστηκε «μόνο» τριάντα αγώνες Eredivisie. Κατά μέσο όρο ένα γκολ κάθε 99 λεπτά. Ο Γιακουμάκης σκόραρε εναντίον των 12 από τις 16 ομάδες που αντιμετώπισε: 18 γκολ έβαλε με το δεξί πόδι, 4 με το αριστερό και 4 με κεφαλιά. Κατάφερε να σκοράρει τέσσερις φορές σε ένα παιχνίδι σε δύο αγώνες πρωταθλήματος.

Σημείωσε συνολικά τρία hat-tricks κατά τη διάρκεια της σεζόν. Επίσης μέτρησε τρία γκολ στο κύπελλο Ολλανδίας. Σε δήλωσή του μετά την απονομή, ο Κρητικός φορ δήλωσε τα εξής: «Είναι απίστευτη τιμή να λαμβάνεις αυτό το όμορφο τρόπαιο. Και μετά επίσης από τα χέρια της ίδιας της οικογένειας του Willy van der Kuijlen. Φυσικά αφιερώνω το τρόπαιο σε ολόκληρη την ομάδα. Διότι χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν εδώ. Είμαι πολύ ευγνώμων γι’ αυτό. Έχω όμως ανάμεικτα συναισθήματα γιατί θα προτιμούσα η Φένλο να παρέμενε στην Eredivisie. Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη και με πονάει ακόμα πολύ».

Πηγή: https://www.vvv-venlo.nl/

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News