Διεθνές Ποδόσφαιρο

Το Γυναικείο Ποδόσφαιρο γίνεται όλο και πιο παγκόσμιο

Οι ΗΠΑ κυριαρχούν στην κατάταξη και είναι το χρυσό φαβορί στους Ολυμπιακούς Αγώνες – Πέντε από τις πρώτες 10 ομάδες είναι Ευρωπαϊκές -210 οι χώρες με ανδρικό ποδόσφαιρο, 167 με γυναικείο

Η τελευταία κατάταξη των εθνικών ομάδων γυναικών της FIFA βλέπει τις ΗΠΑ να βρίσκονται στην κορυφή και να επεκτείνουν το προβάδισμά τους, αλλά και η Γαλλία έχει προχωρήσει στις τρεις πρώτες θέσεις κατάταξης, μπροστά από την Ολλανδία. Η Γερμανία είναι δεύτερη.

 Η FIFA επισημαίνει ότι κατά τους δύο μήνες από τη δημοσίευση της τελευταίας κατάταξης, μόνο το ένα τρίτο των ομάδων του (56 από 167) ήταν σε δράση και μόνο σε φιλικά.

 Ωστόσο, ήταν αρκετό για να φανεί η  αλλαγή στην κορυφή και ενώ πέντε από τις 10 κορυφαίες ομάδες είναι ευρωπαϊκές, ενώ η Ιαπωνία - που θα παίξει εντός έδρας τον Αύγουστο στο Ολυμπιακό τουρνουά - επέστρεψε στην πρώτη δεκάδα.

 Η Ιαπωνία κέρδισε την Ουκρανία (31η θέση) και το Μεξικό (28η) δύο φορές, και προχώρησε μπροστά από την Κορέα DPR.

 Κοιτώντας μπροστά στο Ολυμπιακό τουρνουά, οι βαθμοί κατάταξης καθιστούν τις ΗΠΑ συντριπτικά φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

 Η FIFA επισημαίνει ότι το χάσμα μεταξύ των ομάδων της πρώτης και της δεύτερης θέσης είναι τώρα 124,20 πόντους, το μεγαλύτερο τέτοιο χάσμα που έχει φανεί ποτέ.

 «Πιο κάτω από τη βαθμολογία, η Τυνησία (77η) πήδηξε δύο θέσεις χάρη σε ένα ζευγάρι νικών επί της Ιορδανίας (63η), που πέφτει τέσσερις θέσεις. Η Τζόρτζια (123η) πήγε ένα καλύτερο ανερχόμενη τρεις θέσεις μετά από μια νίκη (3-2) και ισοπαλία (0-0) εναντίον του Αζερμπαϊτζάν (78ο), που ήταν 49 σκαλοπάτια πάνω τους πριν από τις συναντήσεις τους», επεσημαίνει η FIFA.

 Μια ένδειξη του ότι το γυναικείο παιχνίδι γίνεται όλο και πιο παγκόσμιο είναι ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν ομάδες που δεν κατατάσσονται πλέον. Προηγουμένως υπήρχαν ορισμένες ομάδες που είχαν καταταχθεί λόγω αδράνειας.

 Υπάρχουν 167 έθνη στην κατάταξη των γυναικών. Υπάρχουν 210 στην κατάταξη των ανδρών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια