Χωρίς νικητή: Αγγλία και Σκωτία έμειναν στο 0-0 στο Βρετανικό ντέρμπι

Ποδόσφαιρο
Χωρίς νικητή: Αγγλία και Σκωτία έμειναν στο 0-0 στο Βρετανικό ντέρμπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αναμέτρηση δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας

Αγγλία και Σκωτία έπαιξαν παιχνίδι… εξουδετέρωσης στο «Γουέμπλεϊ» και έμειναν στο 0-0 για την 2η αγωνιστική στον 4ο όμιλο.

Η αναμέτρηση δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητες, ενώ και η συνεχής βροχόπτωση δεν ήταν «σύμμαχος» των ποδοσφαιριστών.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Σκωτία κατάφερε να “μπλοκάρει” τα ατού της ομάδας του Σαουθγκέιτ.

Με εξαίρεση την κεφαλιά του Στόουνς (11') στο δοκάρι, οι Άγγλοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τίποτα επιθετικά.

Αντιθέτως, οι Σκωτσέζοι είχαν μια μεγάλη διπλή ευκαιρία, με τον Πίκφορντ να κάνει super save (30') στο βολέ του Τσε Άνταμς. Στην επανάληψη ήταν ο Μάουντ σούταρε, με τον Μάρσαλ να ζορίζεται σε κόρνερ. Σταδιακά όμως έσβησε και πάλι δημιουργικά η Αγγλία, αν και το παιχνίδι απέκτησε στο 10λεπτο (55'-65') έναν τρελό υπέροχο ρυθμό πάνω-κάτω. Πιο κοντά στο γκολ έφτασε ο Ντάικς (62') που δεν πανηγύρισε, επειδή ο Μινγκς έβαλε το κεφάλι του και έσωσε στη γραμμή.

Ο Σαουθγκέιτ άργησε πάρα πολύ να κάνει αλλαγές και, παραδόξως, δεν έβαλε ποτέ τον Σάντσο που θα μπορούσε να του δώσει λύσεις στο “ένας εναντίον ενός”. Και ο Ράσφορντ μπήκε καθυστερημένα στη θέση του εξαφανισμένου Κέιν. Κάπως έτσι φτάσαμε στο φινάλε, το οποίο αφήνει ανοικτά τα πάντα στον 4o όμιλο.

Η Αγγλία, που παρέμεινε χωρίς ήττα σε 12 αγώνες στο “Γουέμπλεϊ” σε μεγάλες διοργανώσεις (8-4-0), πάει στο ραντεβού κορυφής με την Τσεχία, ενώ η Σκωτία, που έμεινε χωρίς γκολ στο έκτο από τα οκτώ συνολικά παιχνίδια της σε EURO, σκέφτεται ότι μπορεί να νικήσει τη μετριότητα της Κροατίας και ίσως περάσει.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Τζέιμς, Μινγκς, Στόουνς, Σο, Φίλιπς, Ράις, Μάουντ, Φόντεν (63’ Γκρίλις), Στέρλινγκ, Κέιν (74’ Ράσφορντ).

ΣΚΩΤΙΑ (Στιβ Κλαρκ):Μάρσαλ, Ρόμπερτσον, Ο’Ντόνελ, Τίρνεϊ, Χάνλεϊ, ΜακΤόμινεϊ, ΜακΓκιν, ΜακΓκρέγκορ, Γκίλμουρ (77’ Άρμστρονγκ), Ντάικς, Άνταμς (86’ Νίσμπετ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News