Πρόστιμο 22 εκατ. λιρών στις έξι της Premier League για την ESL

Ποδόσφαιρο
Πρόστιμο 22 εκατ. λιρών στις έξι της Premier League για την ESL

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμφωνία για βαρύτερα πρόστιμα περίπου 20 εκατομμυρίων λιρών στην καθεμιά και αφαίρεση 30 βαθμών, εάν συμμετάσχουν στο μέλλον σε μία παρόμοια διοργάνωση...

Φτηνά...την γλύτωσαν οι έξι ομάδες της Premier League που επιχείρησαν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα της European Super League. Οι Τσέλσι, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ ενημερώθηκαν από την UEFA, ότι τιμωρούνται με 22 εκατομμύρια λίρες συνολικά, δηλαδή 3,6 εκατομμύρια έκαστη.

Συμφώνησαν επίσης να δεχτούν πρόστιμα περίπου 20 εκατομμυρίων λιρών η καθεμιά και αφαίρεση 30 βαθμών, εάν συμμετάσχουν σε μία παρόμοια διοργάνωση στο μέλλον.

Η ευρωπαϊκή Super League ξεκίνησε με 12 ομάδες ως ιδρυτικά μέλη, αλλά εννέα από αυτές - έξι από την Αγγλία μαζί με Μίλαν, Ίντερ και Ατλέτικο Μαδρίτης - έκτοτε έχουν αποχωρήσει από το πρότζεκτ και κατέληξαν σε συμφωνία με την UEFA.

Το ποσό των 22 εκατομμυρίων που θα καταβάλουν τώρα οι έξι ομάδες, θα πάει σε φιλανθρωπίες, στις κοινότητες αλλά και σε ενέργειες για τους οπαδούς… Σχετική ανακοίνωση έκανε η Premier League.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, θα είναι πολύ πιο ισχυρός ο αντίκτυπος αν τυχόν υπάρξει νέα προσπάθεια δημιουργίας Λίγκας και διατάραξης του οικοδομήματος του ποδοσφαίρου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους έμειναν καθώς οι τρεις υπόλοιποι σύλλογοι επιθυμούσαν να προχωρήσουν τα σχέδια.

Η εταιρεία που ίδρυσαν οι 12 ιδρυτικοί σύλλογοι για τη διοίκηση του Super League εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά πηγές λένε ότι οι σύλλογοι της Premier League σχεδιάζουν να ζητήσουν από τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο που είναι και πρόεδρος της ESL, να διαλύσει την εταιρεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News