Ντέμπι Χιούιτ: Η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει πρόεδρος στο αγγλικό ποδόσφαιρο!

Ποδόσφαιρο
Ντέμπι Χιούιτ: Η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει πρόεδρος στο αγγλικό ποδόσφαιρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής στα 158 χρόνια της ιστορίας της FA, η διάδοχη λύση μετά τα... παραστρατήματα του Κλαρκ!

Η Ντέμπι Χιούιτ είναι η νέα πρόεδρος της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FA), η πρώτη γυναίκα επικεφαλής στα 158 χρόνια της ιστορίας της. Η ομοσπονδία αναζητούσε τη διάδοχη κατάσταση, μετά την παραίτηση του Γκρεγκ Κλαρκ τον περασμένο Νοέμβριο, και κατέληξε ομόφωνα στην Χιούιτ, η οποία έχει μεγάλη διοικητική εμπειρία σε διάφορες εταιρίες. Η θητεία της ξεκινά τον Ιανουάριο του 2022.

Η 41χρονη είναι διακεκριμένη επιχειρηματίας στον χώρο της ασφάλισης και της είχε δοθεί ο τίτλος τιμής του MBE το 2011 για την προσφορά της στις επιχειρήσεις και στον δημόσιο τομέα

Ο 63χρονος Κλαρκ είχε υποχρεωθεί να εγκαταλείψει τη θέση του, μετά την κατακραυγή που είχε δεχθεί για δημόσιες τοποθετήσεις του στο αγγλικό κοινοβούλιο, όπου μεταξύ άλλων είχε αναφέρει «έγχρωμους» τους μαύρους ποδοσφαιριστές και είχε απευθύνει ρατσιστικά σχόλια προς τους πληθυσμούς της Νότιας Ασίας που αξιώνουν εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά την παραίτηση του Κλαρκ υπηρεσιακός πρόεδρος τοποθετήθηκε ο Πίτερ ΜακΚόρμικ, ο οποίος θα παραδώσει την προεδρία, την επόμενη χρονιά, στην Χιούιτ.

«Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών έδειξαν πως το αγγλικό ποδόσφαιρο έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο και θα δουλέψουμε όλοι μαζί προς αυτήν την κατεύθυνση» τόνισε η Χιούιτ στις πρώτες δηλώσεις της, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος δήλωσε από την πλευρά του: «Η εμπειρία της Χιούιτ σε διάφορες επιχειρήσεις αποτελεί εγγύηση επιτυχίας και στην ομοσπονδία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News