"Γυμνή" νομικά η UEFA απέναντι στους αντάρτες

Ποδόσφαιρο
"Γυμνή" νομικά η UEFA απέναντι στους αντάρτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tο ελβετικό Υπουργείο Δικαιοσύνης προειδοποίησε την UEFA και τη FIFA ότι δεν μπορούν να προβούν σε οποιαδήποτε αντίδραση εναντίον της Μπαρτσελόνα, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Γιουβέντους

Αναμενόμενο και αρκετά σχολιασμένο ότι η UEFA και FIFA θέλουν να τιμωρήσουν τους αντάρτες της European Super League, αλλά δεν τους "παίρνει". Γι αυτό και οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, δεν εγκαταλείπουν το εγχείρημα της κλειστής Λίγκας.

 Δημοσίευμα από την Ισπανία (η Cadena SER, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Mundo Deportivo) αναφέρει ότι οι δύο ποδοσφαιρικές Αρχές έχουν ειδοποιηθεί από το ελβετικό υπουργείο Δικαιοσύνης, πως δεν υπάρχει κάποια νομική φόρμουλα για να αποκλείσουν τις τρεις αυτές ομάδες.

Ενώ ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, συνεχίζει να απειλεί τους τρεις συλλόγους που εμπλέκονται στην ESL, την ίδια στιγμή η Μπαρτσελόνα κάλεσε σε συνέλευση για τις 20 Ιουνίου, στην οποία τα μέλη της θα ψηφίσουν εάν είναι υπέρ ή όχι του πρότζεκτ της ευρωπαϊκής Super League.

Η UEFA έχει προαναγγείλει από την πλευρά της αρκετές φορές, ότι θα προχωρήσει σε τιμωρία των τριών «ανταρτών», ωστόσο δεν έχει το νομικό οπλοστάσιο, προκειμένου να το πετύχει. Έτσι οι τρεις ομάδες, έχουν το πάνω χέρι στην υπόθεση σ’ ότι έχει να κάνει με το νομικό κομμάτι.

Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες Ισπανίας και Ιταλίας, αναζήτησαν λύση και στο δικαστήριο της Μαδρίτης, η απάντηση όμως που έλαβαν εκεί δεν ήταν ικανοποιητική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News