Τι φέρνει ο Σέρχιο Αγουέρο στη Μπαρτσελόνα;

Απόψεις
Τι φέρνει ο Σέρχιο Αγουέρο στη Μπαρτσελόνα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μπαρτσελόνα υπέφερε από έλλειψη γκολ σε όλη τη σεζόν και ο Aγουέρο έχει αποδεδειγμένο ιστορικό όσον αφορά το σκοράρισμα. Αν και οι Γκριεζμάν και Ντεμπελέ βελτιώθηκαν στη συνέχεια, οι επιδόσεις τους έδειξαν ότι κανείς δεν είναι, όπως ο Αργεντινός μέσα στην περιοχή .

Η πραγματικότητα είναι ότι όταν ο Ρόναλντ Κούμαν ήθελε να παίξει με έναν παίκτη με το νούμερο 9 στην πλάτη, έπρεπε να καταφύγει στον Μάρτιν Μπρεϊθγουέιτ, του οποίου το επίπεδο απέχει πολύ από αυτό που απαιτεί η Μπαρτσελόνα.

Συνεργάτης για τον Μέσι: Ο Μέσι και ο Αγουέρο είναι στενοί προσωπικοί φίλοι εδώ και χρόνια, καθώς μοιράζονται πολλές εμπειρίες εντός και εκτός γηπέδων και επικοινωνούν με κλειστά μάτια. Τους συνδέουν 18 γκολ για την Αργεντινή στα 4.634 λεπτά που αγωνίστηκαν μαζί, με τον Λίο να δίνει εννέα ασίστ στον Κουν και τον τελευταίο άλλες εννέα στον Μέσι!

Εμπειρία στη LaLiga: Ο Αγουέρο γνωρίζει τη La Liga πολύ καλά, μπαίνοντας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Τα 73 του γκολ  σε 175 παιχνίδια της LaLiga αποτελούν εγγύηση ότι ξέρει που πατάει .

Βελτιώνει τα αποδυτήρια: Ο Αργεντινός είναι ένας από αυτούς τους παίκτες που δημιουργεί μια στενή ομάδα στα αποδυτήρια. Αρέσει πολύ στους συμπαίκτες του και αυτό βοηθάει πάντα όταν υπάρχουν τέτοια άτομα στ’ αποδυτήρια.

Έχει το στυλ  για το νούμερο 9 της Μπαρτσελόνα: Ο Κουν δεν είναι ένας από αυτούς τους επιθετικούς που είναι τόσο μοντέρνοι τώρα. Επικεντρώνεται στη ντρίμπλα, κρατά με ποιότητα στην μπάλα και έχει ακρίβεια στο τελείωμα του. Είναι ένας από αυτούς τους επιθετικούς που ξέρει πώς να συνδέει το παιχνίδι σε μικρούς χώρους και συνεργάσθηκε πρόσφατα με τον Γκουαρδιόλα. Το στυλ της Μπαρτσελόνα δεν θα είναι εντελώς νέο για αυτόν και, αν μη τι άλλο, μπορεί να είναι πιο συνηθισμένο από ό, τι σε ορισμένους παίκτες στην τρέχουσα ομάδα.

Έμπειρος: Ο Κούμαν διαμαρτύρονταν όλη την σεζόν για την έλλειψη εμπειρίας στην ομάδα του, λέγοντας ότι υπάρχει έλλειψη έμπειρων παικτών που ξέρουν πώς να χειρίζονται περίπλοκα παιχνίδια ή στιγμές. Ο Αγουέρο έχει μεγάλη εμπειρία, ξέρει πώς είναι να παίζει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, να κερδίζει τον τίτλο της Premier League με γκολ της τελευταίας στιγμής ...

Τραυματισμοί: Οι τραυματισμοί μαστίζουν τον Αργεντινό τα τελευταία χρόνια, επηρεάζοντας ιδιαίτερα το γόνατό του. Αυτή τη σεζόν έχασε 17 παιχνίδια λόγω διαφόρων θεμάτων και την περασμένη σεζόν ο αριθμός ήταν 24.

Ηλικία: Ο επιθετικός κλείνει τα  33 την επόμενη εβδομάδα, υποδηλώνοντας ότι το καλύτερό του είναι ήδη στο παρελθόν και ότι η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να καταφέρει κατά τη διάρκεια της σεζόν για να έχει αντίκτυπο ως το τέλος της σεζόν. Με τον Μέσι να μπαίνει στα 34 τον επόμενο μήνα.

Ο κίνδυνος να σχηματίσει κλίκα με τον Μέσι: Η Μπαρτσελόνα πρέπει να είναι προσεκτική για να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος, καθώς πριν από λίγο καιρό δεν υπήρχαν παράπονα σχετικά με κλίκες στα αποδυτήρια που διαταράσσουν την ομάδα. Ήταν ένας λόγος που ο Λουίς Σουάρες πήρε μεταγραφή από το Καμπ. Νου.

Αμυντική θυσία: Απομένει να δούμε σε ποια κατάσταση θα φτάσει ο Αγουέρο στη Μπαρτσελόνα , δεδομένου του πρόσφατου ρεκόρ τραυματισμών του και λόγω ηλικίας. Εάν η Μπαρτσελόνα ελπίζει να ανακτήσει την ασφυκτική υπεροχή που κάποτε την έκανε υπέροχη, ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να μην ταιριάζει σε αυτό το προφίλ.

Δεδομένης της ηλικίας του και της τάσης του να τραυματίζεται είναι δύσκολο να θεωρηθεί ο Αγουέρο ως αδιαμφισβήτητος επιθετικός στην Μπαρτσελόνα. Λόγω της ποιότητας, της εμπειρίας και όλων όσων έχει επιτύχει, θα μπορούσε να είναι μια πρόκληση για τον προπονητή -όποιος κι αν είναι- να διαχειρίζεται καθώς τα προφίλ αυτά απολαμβάνουν να παρακολουθούν παιχνίδια από τον πάγκο.

Πηγές: marca.com, αρχείο, - photo: youtube

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News