Και επισήμως στην Μπαρτσελόνα ο Αγκουέρο

Ποδόσφαιρο
Και επισήμως στην Μπαρτσελόνα ο Αγκουέρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο παίκτης έμεινε ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Σίτι…

Πλέον είναι επίσημο! Ο Σέρχιο Αγκουέρο στην Μπαρτσελόνα. Οι Μπλαουγκράνα ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας (31/5) την απόκτηση του Σέρχιο Αγκουέρο.

Ο 32χρονος Αργεντινός ήταν τις τελευταίες ώρες στη Βαρκελώνη, πέρασε από ιατρικά και υπέγραψε το συμβόλαιό του με τους Καταλανούς.

Η συνεργασία των δύο πλευρών θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου οπότε και θα έχει τερματιστεί η συνεργασία του με τους πολίτες ενώ μέσα στις προσεχείς ώρες θα λάβει χώρα και η επίσημη παρουσίασή του στους εκπροσώπους του Τύπου.

Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα "Sportmediaset", ο 32χρονος Αργεντινός στραίκερ θα κερδίζει το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ για κάθε χρόνο της συνεργασίας τους με τους μπλαουγκράνα.

Ουσιαστικά, ο Αργεντινός στράικερ θα επιστρέψει στην Ισπανία και στην La Liga μετά από 10 χρόνια απουσίας αφού πριν πάει στην Σίτι, είχε φτιάξει το όνομά του στην Ευρώπη αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης και κατακτώντας με τους ροχιμπλάνκος Κύπελλο UEFA το 2010 και Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ το 2011.

Έγινε ο ζωντανός θρύλος της Μάντσεστερ Σίτι

Φυσικά, η ομάδα στην οποία έγινε μεγάλος και τρανός ήταν η Μάντσεστερ Σίτι, με τον "Κουν" να αποτελεί τον μπροστάρη της αναγέννησης των γαλάζιων του Μάντσεστερ και τον άνθρωπο που τους ανέβασε επίπεδο μέσα από τα 390 ματς που φόρεσε τη φανέλα τους

Ήταν ο παίκτης που πέτυχε το σημαντικότερο κατά πολλούς γκολ στην ιστορία του κλαμπ, αυτό της νίκης με 3-2 επί της ΚΠΡ στο τελευταίο λεπτό της τελευταίας αγωνιστικής της σεζόν 2011-12 που υπέγραψε το πρώτο πρωτάθλημά της μετά από πολλες δεκαετίες.

Ήταν επίσης ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι (260 γκολ) και ο ξένος με τα περισσότερα γκολ για τους πολίτες στην Premier League (184), με την αποχώρησή του από το "Έτιχαντ" να έρχεται έχοντας κατακτήσει σε αυτά τα 15 χρόνια τον εντυπωσιακό αριθμό των 15 τίτλων: 5 τίτλους Premier League, 1 FA Cup, 6 League Cup και 3 Community Shields.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News