Τσεφερίν: «Αν υπάρξει Μουντιάλ το 2028, οι ευρωπαϊκές ομάδες δεν θα παίξουν σε αυτό»

Απόψεις
Τσεφερίν: «Αν υπάρξει Μουντιάλ το 2028, οι ευρωπαϊκές ομάδες δεν θα παίξουν σε αυτό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος της UEFA επιμένει να χαρακτηρίζει την ιδέα ενός Παγκόσμιου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια ως «παράλογη». Ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στη «Record»

Σε συνέντευξή του στην Πορτογαλική  Record, ο πρόεδρος της UEFA Αλέξαντερ Τσεφερίν ανέλυσε τις σκέψεις του σχετικά με την πρόταση της FIFA να διοργανώνεται το Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια .

«Είναι αδύνατο, είναι μια παράλογη ιδέα», επανέλαβε, μετά την αρχική του αντίδραση. «Το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά το 2022, είναι το 2026.Το 2028 θα έχουμε το Euro , οπότε αν υπάρχει Παγκόσμιο Κύπελλο το 2028 οι ευρωπαϊκές ομάδες δεν θα παίξουν σε αυτό. Όταν οι ομάδες της Νότιας Αμερικής έχουν το Copa America , δεν θα παίξουν ούτε εκείνοι»!.

-«Θα έχουμε ακόμα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο; Είναι μια απίστευτα παράλογη ιδέα, δεν ξέρω γιατί το χρειαζόμαστε. Με αυτό το ημερολόγιο είναι αδύνατο. Φανταστείτε πώς θα ήταν οι παίκτες να έχουν ένα τουρνουά διάρκειας ενός μήνα κάθε χρόνο. Τραυματίζονται όλο και περισσότερο σήμερα, επειδή παίζουν συνεχώς και έχουν ένα τόσο πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα».

Τόνισε επίσης:  «Είναι μια πολιτική ιδέα, αλλά στην πραγματικότητα δεν θα έχει καμία υποστήριξη».

Ο Τσέφεριν μίλησε και για την αντίδρασή του όταν οι αρχικοί σύλλογοι της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ το ανακοίνωσαν στον κόσμο. «Ηρεμήσαμε μετά από λίγο, αλλά ήταν σοκ για όλους μας. Ήμουν ο άνθρωπος που έπρεπε να μιλήσει», σημείωσε.

-«Όλοι αισθανθήκαμε με τον ίδιο τρόπο, όλα τα κλαμπ και τα πρωταθλήματα, για το τι είχε συμβεί. Όταν εννέα σύλλογοι δήλωσαν ότι  παραδέχονται ότι είχαν κάνει λάθος, άρχισα να τους αντιμετωπίζω με τον ίδιο τρόπο όπως όλοι οι άλλοι σύλλογοι στην ευρωπαϊκή οικογένεια ποδοσφαίρου».

Ανέφερε επίσης ότι δεν έχει μιλήσει με τον Αντρέα Ανιέλι , τον Φλορεντίνο Πέρεζ ή τον Τζόαν Λαπόρτα μετά το συμβάν, αλλά είπε: «Έλαβα ένα μήνυμα στο WhatsApp από έναν από αυτούς, αλλά δεν απάντησα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News