UEFA: Η αντεπίθεση... από τους Επαναστάτες

Απόψεις
UEFA: Η αντεπίθεση... από τους Επαναστάτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά τις πειθαρχικές εξελίξεις στην UEFA και την επίδειξη δύναμης από τον Τσέφεριν, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους μπορούν να πατήσουν σε «συμφωνία» με αλλαγές από το Champions League του 2024 καθώς το θέμα έχει ήδη περάσει σε μη αθλητικά γήπεδα, ικανό να καταλήξει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η πειθαρχική διαδικασία για τους τρεις πεισματάρηδες της ESL πιθανότατα θα διαρκέσει -σύμφωνα με τη Marca- περίπου ένα μήνα, μετά τον οποίο θα είναι γνωστές οι κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Ρεάλ, τη Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους.

Η πιο σκληρή τιμωρία θα μπορούσε να οδηγήσει στην απέλαση των τριών συλλόγων από το Champions League για μία ή δύο σεζόν, εκτός από ένα βαρύ πρόστιμο.

Εάν συμβεί αυτό (για πολλούς με ελάχιστες πιθανότητες), η LaLiga, θα διατηρήσει τις τέσσερις θέσεις του Champions League που κατέχει αυτήν τη στιγμή, με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και την Μπέτις να αντικαθιστούν τις δύο "μεγάλες" της Ισπανίας στη διοργάνωση της προσεχούς σεζόν. Μένει, μέχρι να το δούμε... Υπάρχουν άλλωστε σε κάθε περίπτωση προσφυγές.

Η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους θα μπορούσαν να προσφύγουν στο Δικαστήριο Διαιτησίας για τον Αθλητισμό (CAS) για να ζητήσουν προληπτικά μέτρα, τα οποία θα καθυστερούσαν την υπόθεση. Έτσι όμως πιθανότατα δεν θα επιλυθεί γρήγορα και μπορεί να οδηγήσει τη διαδικασία ακόμη πιο μακριά.

Το ζήτημα της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ έχει ήδη περάσει σε μη αθλητικά γήπεδα, ακόμη και να καταλήξει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο Αλεξάντερ Τσεφερίν θέλει να επισημάνει με σαφήνεια την επικράτειά του και της UEFA , και το κυβερνητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ψάχνει έναν τρόπο να τιμωρήσει τους τρεις επαναστάτες

Έγκυρες φωνές σχετικά με τα νομικά ζητήματα του ποδοσφαίρου υποδηλώνουν ότι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί η δοκιμασία είναι η UEFA και οι σύλλογοι να βρουν συμφωνία, και οι ηγέτες των εμπλεκόμενων συλλόγων γνωρίζουν ότι πρέπει να προσαρμοστούν στην ευρωπαϊκή ιδέα του ποδοσφαίρου και να απομακρυνθούν από το κλειστό πρωτάθλημα που είχαν προτείνει.

Οι προτεινόμενες αλλαγές στη μορφή του Champions League από το 2024 είναι ένα πάτημα για τους τρεις συλλόγους να συζητήσουν περαιτέρω τροποποιήσεις βάσει του υπάρχοντας ανταγωνισμού της διοργάνωσης

Πηγές: UEFA, marca.com / Φωτογραφική Σύνθεση: intime, Logo

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News