Διεθνές Ποδόσφαιρο

UEFA: «Εντελώς παράλογο Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια»

Αιχμηρός ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφερίν σε συνέντευξή του στο Sunsport, κόντρα στο εγχείρημα του Ινφαντίνο και της FIFA

Ο Πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, επικρίνει την ιδέα της διοργάνωσης ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια χαρακτηρίζοντας την ως «εντελώς παράλογη».

Το συνέδριο της FIFA έδωσε την έγκριση την Παρασκευή να διεξαχθεί μελέτη σκοπιμότητας για τη διοργάνωση του Μουντιάλ συχνότερα από τον τρέχοντα τετραετή κύκλο, αλλά ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο SunSport, δήλωσε:

«Η FIFA μπορεί να κάνει μια μελέτη σκοπιμότητας για αυτό, αλλά είναι αδύνατο το Παγκόσμιο Κύπελλο να συμβαίνει κάθε δύο χρόνια. Αυτό, από μια άποψη, θα προκαλούσε πλήρη διακοπή του ημερολογίου. Από άλλη άποψη, οι παίκτες θα εκτεθούν σε τραυματισμούς εάν παίζουν σε ένα τουρνουά διάρκειας ενός μήνα κάθε δεύτερο καλοκαίρι και δεν θα έχουν χρόνο να ανακάμψουν από τη μεγάλη διάρκεια της σεζόν.

«Η ιδέα να έχουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια είναι εντελώς παράλογη».

Οι απόψεις επί του θέματος για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια είναι διαφορετικές ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία και την Παγκόσμια Ομοσπονδία, όμως από την άλλη πλευρά, πίσω απ΄ αυτές τις θέσεις υπάρχει πάντα ο αγώνας για εξουσία μεταξύ της FIFA και της UEFA, που εκπροσωπούνται αντίστοιχα από τους Ινφαντίνο και Τσέφεριν.

Εν τέλει, όσον αφορά την UEFA, τα κύρια έσοδα προέρχονται από τη διοργάνωση των διασυλλογικών διαγωνισμών, πρωτίστως από το Champions League αλλά και από το Europa League, κι από φέτος και το Conference League.

Κατά συνέπεια, εάν υλοποιηθεί η ιδέα για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κινδυνεύει να βρεθεί συμπιεσμένο σε ένα καλαντάρι που δεν θα είναι πλέον βιώσιμο.

Σημειωτέον: -Οι Σαουδάραβες έχουν ήδη δώσει οικονομική και ηθική υποστήριξη στα σχέδια του Ινφαντίνο να επεκτείνει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA.
Ο επικεφαλής της FIFA,εχει κατηγορηθεί πίσης από τον πρόεδρο της La Liga Χαβιέ Τέμπας και άλλους. για κρυφή υποστήριξη και ενθάρρυνση της αποτυχημένης Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια