Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια; - «Δεν χρειάζεται να είσαι Αϊνστάιν…»

Απόψεις
Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια; - «Δεν χρειάζεται να είσαι Αϊνστάιν…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα για το χρήμα γίνονται... Αυτό που θέλει ο Ινφαντίνο το κάνει - Το επιχείρημα της μελέτης έχει το ίδιο σκεπτικό... με την Ευρωπαϊκή Super League! - Δεν το βάζει κάτω ο Αρσέν Βενγκέρ που το φωνάζει από πέρυσι.

Η δήλωση του Ινφαντίνο ότι «δεν χρειάζεται να είσαι Αϊνστάιν για να γνωρίζεις ότι αν έχεις το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια διπλασιάζεις τα έσοδα» δείχνει την πηγή της πρότασης για την μελέτη σκοπιμότητας σχετικά με τη διοργάνωση του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια.

Αυτό που θέλει ο Τζιάνι Ινφαντίνο, το κάνει συνήθως και οι προθέσεις ήταν φανερές όταν άφησε να εννοηθεί στο συνέδριο της FIFA, την αναδιαμόρφωση του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού ημερολογίου καθώς και το μέλλον και τη συχνότητα των εμβληματικών διοργανώσεων.

Φως φανάρι επίσης ότι είναι δική του η προώθηση που πέρασε ο πρόεδρος της "κολλητής" του Ομοσπονδίας της Σαουδικής Αραβίας που ζήτησε  «ευρεία ανάλυση, εξετάζοντας όχι μόνο τον αντίκτυπο του Παγκόσμιου Κυπέλλου και του Παγκόσμιου Κυπέλλου Γυναικών να διεξάγονται κάθε δύο χρόνια, αλλά επίσης να εξετασθούν τα προκριματικά για αυτά τις διοργανώσεις», τονίζοντας ότι «χρειάζονται κατά το δυνατόν λιγότερους αλλά πιο σημαντικούς ανταγωνιστικούς αγώνες εθνικών ομάδων».

Το θέμα με εγκεκριμένη τη μελέτη τρέχει ήδη με την ψήφισή του, αλλά κατά ειρωνικό τρόπο, ο Ινφαντίνο, χρησιμοποίησε την ίδια λογική που χρησιμοποιούσαν οι 12 ιδρυτικοί σύλλογοι της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ για να υπερασπιστούν το δικό τους κακόβουλο έργο.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι τα επίσημα στοιχεία που κυκλοφόρησε η FIFA έδειξαν ότι ο οργανισμός πραγματοποίησε έσοδα  4,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στο Μουντιαλ του 2014 που φιλοξενήθηκε  στη  Βραζιλία, ενώ αυξήθηκαν σε 6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ περίπου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, σύμφωνα με οικονομικές αναλύσεις που έγιναν από τους The New York Times.

Θέλησε να πει δηλαδή ότι τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια που φέρεται να έγιναν από τη FIFA στο Μουντιάλ της Ρωσίας, θα μπορούσαν θεωρητικά να διπλασιαστούν εάν το τουρνουά διεξάγονταν κάθε δύο χρόνια, αλλά για  να αποδειχθεί η FIFA χρειάζεται την προαναφερθείσα μελέτη.

Η εισήγηση για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια έγινε από τον Αρσέν Βενγκέρ, που είναι επικεφαλής της Ανάπτυξης ποδοσφαίρου της FIFA. Ο ρόλος του είναι να επιβλέπει και να κατευθύνει την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου ανδρών και γυναικών σε παγκόσμια κλίμακα και πιστεύει ότι η μορφή του Champions League είναι απόδειξη ότι ο αντίκτυπος του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν θα αραιωθεί αν το δούμε πιο συχνά.

«Πάντα λέω στους ανθρώπους ότι η εικόνα δεν συνδέεται με τη στιγμή που περιμένετε να πραγματοποιηθεί ένα γεγονός», είπε ο Αλσατός, τονίζοντας ότι «για παράδειγμα έχουμε το Champions League που παίζεται κάθε χρόνο και οι οπαδοί συνεχίζουν να το καταναλώνουν».

Πέρσι ο ίδιος είχε δηλώσει να γίνονται Μουντιάλ και Euro κάθε δύο χρόνια και να καταργηθεί το Nations League, το οποίο έβγαζε άχρηστο...

Φωτογραφική σύνθεση: Intime, youtube

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News