UEFA: Στα 8,7 δισ. ευρώ η ζημιά λόγω κορωνοϊού!

Ποδόσφαιρο
UEFA: Στα 8,7 δισ. ευρώ η ζημιά λόγω κορωνοϊού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ομάδες στερούνται τουλάχιστον το 10% των εσόδων τους τον τελευταίο χρόνο

Το τεράστιο ποσό των 8,7 δισεκατομμυρίων ευρώ θα κοστίσει, στις ευρωπαϊκές ομάδες, η πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με έκθεση της UEFA, η οποία έβγαλε στη δημοσιότητα τις ανυπέρβλητες οικονομικές απώλειες τον τελευταίο χρόνο.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι, πλέον, ένας τομέας που έχει πάψει να έχει έσοδα, ενώ, γίνεται λόγος για μια «βάναυση διακοπή μετά από είκοσι χρόνια αδιάκοπης ανάπτυξης». Επίσης, αναφέρεται πως η πανδημία στερεί στις ομάδες «τουλάχιστον το 10% του αναμενόμενου εισοδήματος για το 2019-20 και το 2020-21».

Κατά την διάρκεια αυτών των δύο αγωνιστικών περιόδων, η UEFA αξιολογεί το σωρευτικό έλλειμμα -στα 55 πρωταθλήματά της- στα 8,7 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους 711 πιο σημαντικούς συλλόγους και 1,5 δισεκατομμύρια για τους υπόλοιπους.

Περιλαμβάνοντας όλα τα οικονομικά δεδομένα και τους ισολογισμούς, που έχουν ήδη δημοσιευτεί, καθώς και τις επαναδιαπραγματεύσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά και μια σειρά παραμέτρων, αυτή η έκθεση των 112 σελίδων, είναι μακράν η πιο ακριβής σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο της Covid-19 για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News