Πήραν το πρωτάθλημα...και φεύγουν οι μισοί από την Ίντερ;

Ποδόσφαιρο
Πήραν το πρωτάθλημα...και φεύγουν οι μισοί από την Ίντερ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα χρέη δημιουργούν προβλήματα με παίκτες και προπονητή...

Προβλήματα τα οποία ωθούν τόσο τον Αντόνιο Κόντε όσο και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας στην πόρτα εξόδου, ειδικά από τη στιγμή που ο πρόεδρος της Ίντερ, Στίβεν Ζανγκ, επιβεβαίωσε αυτό που όλοι γνώριζαν από την προηγούμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Sky Sports, ο γιος του μεγαλομετόχου της ομάδας ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να χαρίσουν μισθούς δύο μηνών, που ισοδυναμεί με το 16,5% των συμβολαίου τους. Ο Ζανγκ μίλησε για τις μεγάλες δυσκολίες της ομάδας και το πώς έχει επιβαρύνει την κατάσταση ο κορονοϊός από το 2020 και αναφέρθηκε και στα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία σε όλη τη βιομηχανία του ποδοσφαίρου.

Oι ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν απάντησαν θετικά ή αρνητικά στην πρόταση, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ιταλικών ΜΜΕ ωστόσο, θεωρούν ότι ήδη έχουν βοηθήσει την ομάδα, αφού άρχισαν τη σεζόν χωρίς να πληρώνονται για μεγάλο διάστημα και έχουν κάνει διακανονισμό ώστε οι μισθοί Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου να καταβληθούν μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου 2021.

Για την Ίντερ υπάρχει πλέον το "αγκάθι" των μισθών Απριλίου και Μαΐου που πρέπει να καταβληθούν μέσα στον Ιούνιο (δεν υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία) και αν δεν τα καταφέρει, υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για αφαίρεση βαθμών, σε περίπτωση προσφυγής ποδοσφαιριστών. Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν συγκεντρώνει ρεαλιστικές πιθανότητες, αφού οι παίκτες θα πληρωθούν έστω έναντι γι' αυτούς τους μήνες. 

Εδώ και μερικές μέρες, οι ποδοσφαιριστές της Ίντερ ρωτούν για το μέλλον του Αντόνιο Κόντε και δεν λαμβάνουν απάντηση. Ο Ιταλός τεχνικός έχει συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο, όμως δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα παραμείνει στο "Απιάνο Τζεντίλε". Δεν είναι τυχαίο ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Τρίτη συνέντευξη Τύπου πριν από το ντέρμπι με τη Ρόμα, ώστε να αποφύγει ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση στην Ίντερ και τον ίδιο.

Ο Κόντε απουσίαζε από τη συζήτηση του Ζανγκ με τους ποδοσφαιριστές, παρότι παρόντες ήταν και πολλά διοικητικά στελέχη, όπως ο γενικός διευθυντής Μπέπε Μαρότα και ο αθλητικός διευθυντής Πιέρο Αουζίλιο, οι οποίοι επίσης ενδέχεται να αποχωρήσουν. Ο Κόντε δεν παρευρέθηκε ούτε στην προηγούμενη συζήτηση σχετικά με την αναστολή μισθοδοσίας Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. 

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι επιθυμία του Κόντε είναι να συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον Ζανγκ για να μιλήσουν για το μέλλον, τόσο του ίδιου όσο και της ομάδας. Η πιο πιθανή ημερομηνία είναι έπειτα από τον αγώνα με την Ουντινέζε για το φινάλε της σεζόν στις 23 Μαΐου ή έστω μετά το Derby d' Italia με τη Γιουβέντους στις 15 του μήνα.

Σημαντική αιτία της καθυστέρησης στις συζητήσεις παίζει κι η προσμονή των διοικούντων το σύλλογο ότι θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν σύντομα δάνειο ύψους 250.000.000 με 270.000.000 ευρώ (εφόσον δεν προχωράει γρήγορα η υπόθεση αλλαγής ιδιοκτησίας), το οποίο θα τους προσφέρει την απαιτούμενη ρευστότητα τόσο για το φινάλε της τρέχουσας χρονιάς όσο και για την προετοιμασία για την επόμενη.

Σε διαφορετική περίπτωση, στελέχη, Κόντε και ποδοσφαιριστές είναι αναλώσιμοι και η Ίντερ θα διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη για να καταφέρει να επιβιώσει οικονομικά, παρότι πρωταθλήτρια Ιταλίας και με διασφαλισμένα έσοδα από τους ομίλους του Champions League.

Πηγή: www.sport24.gr

Πηγή φωτογραφίας: INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News