Ο κίνδυνος για τις «4» της European Super League

Ποδόσφαιρο
Ο κίνδυνος για τις «4» της European Super League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρεάλ Μ., Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Μίλαν δεν έχουν αποφύγει το ενδεχόμενο τιμωρίας

Η European Super League τέλειωσε πριν… ξεκινήσει, όμως δεν αποκλείεται να υπάρχουν και επόμενα «επεισόδια».

Σύμφωνα με το ESPN οι τέσσερις ομάδες που δεν έχουν δηλώσει ανοιχτά «μετάνοια» στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν έχουν αποφύγει τον κίνδυνο τιμωρίας.

Το δημοσίευμα αυτό αναφέρει ότι οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Μίλαν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της πιο βαριάς… καμπάνας, η οποία προβλέπεται από την μη τήρηση του άρθρου 15 της προκήρυξης των διοργανώσεων της UEFA... Διετής αποκλεισμός.

Στο άρθρο 15 γίνεται ξεκάθαρο πως δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε συμμαχία μεταξύ ομάδων –άμεσα ή έμμεσα- για τη δημιουργία Ευρωπαϊκών Οργανισμών χωρίς την άδεια της UEFA. Κάτι που έχει παραβιαστεί και από τις 12 ομάδες που είχαν –αρχικά- ενημερώσει για την συμμετοχή τους στην νέα κλειστή λίγκα.

Ωστόσο από τις 12 ομάδες οι περισσότερες έχουν κάνει στροφή 180 μοιρών και έχουν εκδώσει ανακοινώσεις αναγνωρίζοντας το λάθος τους.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η UEFA είναι σε συζητήσεις τις τελευταίες δέκα ημέρες με τους συλλόγους της ESL «μία προσπάθεια να συμφωνήσουν για μία όσο το δυνατόν μικρότερη ποινή και να καταλήξουν σε μία επίσημη και οριστική δέσμευση πως δεν θα επιχειρήσουν από εδώ και πέρα να ακολουθήσουν το δρόμο της European Super League», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα και συνεχίζει: «Μέχρι την Τετάρτη, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, είχαν βρει κοινό σημείο επαφής με επτά συλλόγους: Άρσεναλ, Ατλέτικο, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ. Κοντά σε συμφωνία ήταν και με την Ίντερ, παρότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμα. Οι εναπομείναντες τέσσερις σύλλογοι -Γιουβέντους, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν- παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τις πειθαρχικές κυρώσεις που επιβάλλει η UEFA για την παραβίαση του Άρθρου 51».

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι τέσσερις ομάδες επικαλούνται ότι ζητούσαν την άδεια της UEFA για να αναγνωρίσει την... κίνηση τους αυτή και να τρέξει η νέα διοργάνωση με την άδεια της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News