Ο Μέσι κρατά ζωντανή τη Μπαρτσελόνα

Ποδόσφαιρο
Ο Μέσι κρατά ζωντανή τη Μπαρτσελόνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με δύο δικά του γκολ ήρθε η επικράτηση με 2-3 επί της Βαλένθια

Με το Λιονέλ Μέσι να παίρνει την Μπαρτσελόνα από το χεράκι και να την οδηγεί σε νίκη με 2-3 επί της Βαλένθια, οι μπλαουγκράνα έμειναν ζωντανοί στη μάχη του τίτλου στην Ισπανία.

Τα πάντα στο ματς έγιναν στο β’ ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να προηγούνται 1-0 με τον Παουλίστα στο 50ο λεπτό, με ένα γκολ το οποίο εξετάστηκε στο VAR και μέτρησε.

Αυτό το γκολ «ξύπνησε» την Μπαρτσελόνα και τον Λιονέλ Μέσι που έδωσε το δικό του «σόου» για να οδηγήσει την ομάδα του στην ανατροπή.

Ο Αργεντινός ήταν αυτός ο οποίος έδωσε το… σύνθημα της αντεπίθεσης. Για να γίνει αυτό έπρεπε αρχικά να εκτελέσει ένα τραγικό πέναλτι το οποίο απέκρουσε ο Σίλεσεν αλλά η μπάλα δεν απομακρύνθηκε με τον Νταστ να σουτάρει, η άμυνα να αποκρούει και πάλι. Ο Μέσι όμως ήταν μέσα στην φάση και με κοντινό σουτ έκανε το 1-1 στο 57ο λεπτό. Έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Γκριεζμάν να σκοράρει για να κάνει το 1-2 και να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Ο Μέσι δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με ένα εκπληκτικό απευθείας φάουλ, νίκησε τον Σίλεσεν και έκανε το 1-3 στο 69ο λεπτό, με την Μπαρτσελόνα να δείχνει πως «καθαρίζει» τον αγώνα. Η Βαλένθια όμως αντέδρασε και μείωσε με τον Σολέρ στο 83ο λεπτό σε 2-3, με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και τον Τερ Στέγκεν να μην μπορεί να αντιδράσει.

Η Μπαρτσελόνα μπόρεσε να κρατήσει το 2-3 ως το τέλος και να πάρει τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι την έφεραν στην 2η θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμη με την Ρεάλ στους 74 βαθμούς, δύο πίσω από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News