Αγγλία: Μια… ανάσα από τον τίτλο η Μάντσεστερ Σ., 0-2 την Κρίσταλ Πάλας

Ποδόσφαιρο
Αγγλία: Μια… ανάσα από τον τίτλο η Μάντσεστερ Σ., 0-2 την Κρίσταλ Πάλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρειάζεται ακόμη τρεις βαθμούς για τη μαθηματική εξασφάλιση

Το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Αγγλία έκανε σήμερα η Μάντσεστερ Σίτι.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησε 0-2 στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας και χρειάζεται ακόμη μόλις τρεις βαθμούς για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο.

Οι πρωτοπόροι ζορίστηκαν μόνο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά πάτησαν το γκάζι μετά την ανάπαυλα και με δύο μαζεμένα τέρματα (57’, 59’) έφτασαν στη νίκη.

Έτσι, οι «πολίτες» πανηγύρισαν το 19ο συνεχόμενο διπλό σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και το 11ο σερί διπλό στην Premier League, που αποτελεί ισοφάριση του ιστορικού ρεκόρ στη μεγάλη κατηγορία.

Με το μυαλό στη ρεβάνς με την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Ισπανός τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με 8 αλλαγές σε σχέση με το ματς της Τετάρτης, κάτι που έπαιξε το ρόλο του στο πρώτο ημίχρονο.

Μετά την ανάπαυλα ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και ξεκλείδωσαν την αντίπαλη άμυνα στο 57’, με τον Αγουέρο να εκτελεί με εξαιρετικό τρόπο τον Γκουάιτα.

Και πριν προλάβει να συνέλθει η Κρίσταλ Πάλας, ήρθε ο Φεράν Τόρες να διαμορφώσει το 0-2 με εξαιρετικό πλασέ έξω από την περιοχή (59’).

Από ‘κει και πέρα, οι «πολίτες» ήλεγξαν πλήρως το ρυθμό κι έφτασαν κοντά στο 0-3, ωστόσο το δοκάρι σταμάτησε τον Στέρλινγκ στο 63’.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News