Επιστρέφουν στα γήπεδα οι φίλαθλοι στην Ισπανία

Απόψεις
Επιστρέφουν στα γήπεδα οι φίλαθλοι στην Ισπανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η La Liga δείχνει έτοιμη να ξεκινήσει στις 8 Μαίου με το ντέρμπι Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο με χωρητικότητα 25% στο Καμπ Νου! Αυστηρά μέτρα από την Κυβέρνηση - Ενδιαφέρον για τις ανακοινώσεις της διοργανώτριας τη Δευτέρα του Πάσχα!

Οι Ευρωπαϊκές χώρες που επιτρέπουν την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, μέσα στην περιπέτεια της πανδημίας του κορωνοϊού, γίνονται ολοένα και περισσότερες.

Σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα «Cope» στην Ισπανία οι ομάδες της La Liga είναι έτοιμες να ανοίξουν τις θύρες και οι κερκίδες να φιλοξενήσουν τον φίλαθλο κόσμο, πιθανότατα στις 8 Μαίου οπότε αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση των τεσσάρων τελευταίων αγωνιστικών. Στις 8 Μάϊου είναι και το μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος ανάμεσα στις Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης στο Καμπ Νου που θα μπορέσει να δεχθεί περίπου 25.000 φιλάθλους στην αναλογία του 25%, που αναμένεται ότι θα ισχύσει ως μέτρο σε κάθε γήπεδο.

Οι λεπτομέρειες για το πως θα διεξαχθούν τα ματς και τα μέτρα που θα ισχύουν -σίγουρα πολύ αυστηρά- αναμένεται να ανακοινωθούν από τη διοργανώτρια τη Δευτέρα του Πάσχα.

Όπως αναφέρεται, θα υπάρχει προγραμματισμός στην είσοδο και την έξοδο των οπαδών για να μη σημειωθεί συνωστισμός, ενώ οι ίδιοι θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στις κερκίδες.

Παράλληλα, θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις των δύο μέτρων, οι καντίνες εντός των χώρων του σταδίου θα παραμένουν κλειστές, ενώ οι πύλες θα ανοίγουν μονάχα για κατοίκους της περιοχής και φυσικά για φίλους των γηπεδούχων.

Πρόθεση της ισπανικής κυβέρνησης είναι η ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων έχει πέσει αισθητά. Οι ρυθμοί της ζωής επανέρχονται σταδιακά έτσι αυτό επηρεάζει θετικά και τον χώρο του αθλητισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News