Διεθνές Ποδόσφαιρο

World Leagues Forum: Να ακούγεται περισσότερο η φωνή των πρωταθλημάτων

Το Παγκόσμιο Φόρουμ των Λιγκών (WLF), το οποίο εκπροσωπεί περισσότερα από 40 επαγγελματικά πρωταθλήματα παγκοσμίως, με ανακοίνωσή του, προτείνει να εκπροσωπούνται περισσότερο τα πρωταθλήματα στη διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου και οι Κυβερνήσεις να μην κοιτούν μόνο τις ομάδες των ελίτ.

Mέλη του μεταξύ άλλων είναι: Premier League, LFP, DFL, Serie A, LaLiga, Russian Premier League, Premier League Soccer (Νότιος Αφρική), ProLiga (Eκουαδόρ), Major League Soccer, Liga MX, J. League and the Professional Saudi League (Σαουδική Αραβία) .

Στη συνεδρίαση του, το διοικητικό συμβούλιο του WLF δήλωσε ότι «απορρίπτει ομόφωνα την ιδέα της ESL»

Επισημαίνοντας τους ποδοσφαιριστές και τις αντιδράσεις του κοινού εναντίον του ESL, το WLF είπε ότι οι διεθνείς οργανισμοί είχαν επικεντρωθεί πάρα πολύ σε «διοργανώσεις σούπερ ελίτ» τα τελευταία 20 χρόνια και στην επακόλουθη «εκθετική ανάπτυξη μερικών συλλόγων ενάντια στο ενδιαφέρον και την ισορροπία των εγχώριων αγώνων , όπου παίζουν οι περισσότερες ομάδες. "

Το WLF τόνισε ότι η προσοχή πρέπει τώρα να επιστραφεί στην υποστήριξη και την υπεράσπιση των τοπικών πρωταθλημάτων και των χιλιάδων συλλόγων που παίζουν κάθε Σαββατοκύριακο και επισήμανε  τέσσερα σημεία:

«Το World Leagues Forum όχι μόνο απορρίπτει την ESL, αλλά ζητά την καλύτερη εκπροσώπηση των πρωταθλημάτων στη διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου. Αυτή είναι η συνέπεια των μαθημάτων, που μπορούν να αντληθούν από τα τελευταία γεγονότα:

«Πρώτον: Η ESL αντικατοπτρίζει το όραμα που βασίζεται στο χρήμα, από μια μικρή ομάδα ήδη σούπερ πλούσιων συλλόγων. Αυτό το όραμα έχει απορριφθεί από όλους στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Αλλά το πιο σημαντικό, έχει απορριφθεί από τους οπαδούς. Έχει δείξει ότι οι αθλητικές αξίες όπως η αθλητική αξία και η αλληλεγγύη, πρέπει πάντα να υπερισχύουν.

«Δεύτερον: Οποιαδήποτε διεθνής διοργάνωση όπου ορισμένοι σύλλογοι θα έχουν μόνιμο δικαίωμα να παίζουν χωρίς να προκριθούν από εγχώρια πρωταθλήματα, είναι μια φοβερή ιδέα. Όχι μόνο αγνοεί τις αξίες του αθλητισμού, αλλά αγνοεί τη σημασία των εγχώριων αγώνων από ιστορική, οικονομική και από πλευράς φιλάθλων.

«Τρίτον: Οι διεθνείς κυβερνητικοί φορείς έχουν επικεντρωθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια σε διοργανώσεις σούπερ ελίτ. Το αποτέλεσμα ήταν η εκθετική ανάπτυξη μερικών συλλόγων ενάντια στο ενδιαφέρον και την ισορροπία των εγχώριων αγώνων, όπου παίζουν οι περισσότεροι σύλλογοι. Αυτή η εστίαση πρέπει να αλλάξει και να αναπτυχθούν άμεσα οι εγχώριες διοργανώσεις.

«Τέταρτον: Χιλιάδες σύλλογοι αγωνίζονται σε εγχώρια πρωταθλήματα κάθε σαββατοκύριακο. Για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα αυτών των πολλών συλλόγων, το World Leagues Forum συνεργάζεται με τα μέλη του και υποστηρίζει τις ανησυχίες τους σε διεθνείς κυβερνητικούς φορείς. Αλλά για να αναπτυχθεί μια υγιής και ισορροπημένη διακυβέρνηση, οι μελλοντικές αποφάσεις που επηρεάζουν τα εγχώρια πρωταθλήματα δεν θα λαμβάνονται χωρίς την έγκρισή τους.

Το World Leagues Forum ζητά από όλους τους ποδοσφαιρικούς φορείς, κλαμπ, παίκτες και ενδιαφερόμενους να προβληματιστούν σχετικά με αυτά τα μαθήματα, προκειμένου να διαμορφώσουν μαζί το αύριο ποδόσφαιρο.

"Ψήφισαν Brexit και ήθελαν… Ευρωπαϊκή Super League"!

Περιμέναμε να μιλήσει ο Αρσέν Βενγκέρ για την πολύκροτη ESL και ο υπεύθυνος ανάπτυξης της FIFA, αποδείχθηκε ξανά σοφός. Όπως ότι «όλα φάνηκαν ερασιτεχνικά στην παρουσίαση και στην προετοιμασία», ή ότι δεν μπορεί να καταλάβει την λογική, «γιατί η Αγγλία ψήφισε υπέρ του Brexit και τώρα ήθελε να δημιουργήσει μία Ευρωπαϊκή Super League».

Η επισήμανση του ωστόσο ότι «αυτή η Super League θα καταστρέψει την Premier League 100%», είχε όλη την ουσία. Έτσι, μπόρεσε να εκφράσει απλόχερα την ανησυχία που μπορούν να έχουν οι φίλοι της για τον τρόπο λειτουργίας των κορυφαίων συλλόγων της: «Για εμένα, κοιτάζοντας πίσω, είναι πραγματικά εκπληκτικό. Είμαι πολύ υπερήφανος για τις ευθύνες που έχουν αναλάβει οι παίκτες σε αυτό το θέμα»!

Εν κατακλείδι: «Πώς είναι δυνατόν να πιστέψω, ότι η τοποθέτηση ανώτατου ορίου πρόσβασης στους καλύτερους αγώνες θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από τους φιλάθλους που αγαπούν το ποδόσφαιρο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια