Διεθνές Ποδόσφαιρο

ESL: Αναφορές για πρόστιμο… μαμούθ στις ομάδες που αποχώρησαν!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα θα καταβάλλουν 300 εκ. ευρώ

Η European Super League κατέρρευσε καλά-καλά γίνει πράξη, όμως φαίνεται θα απασχολήσει κι άλλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αποχώρηση από την πλειοψηφία των ομάδων, που δε θα είναι… αναίμακτη, ενώ ο πρωτεργάτης του πρότζεκτ, Φλορεντίνο Πέρεθ φέρεται να μην έχει πει την τελευταία του λέξη.

Σύμφωνα με την ισπανική Voz Populi, κάθε κλαμπ που αποφάσισε να αποχωρήσει από την κλειστή λίγκα και θα κόψει πλήρως τους δεσμούς της με αυτή, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 300 εκατ. ευρώ! Αυτό, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, προβλέπεται στο συμβόλαιο που υπέγραψαν τα δώδεκα κλαμπ το Σάββατο.

Το συγκεκριμένο πρόστιμο βασίζεται στο γεγονός ότι οι ομάδες που είχαν αποφασίσει να συμμετέχουν στο πρότζεκτ είχαν δεσμευτεί να εισπράξουν δάνειο συνολικού ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ από την JP Morgan και τα χρήματα θα προέρχονταν από άλλα τρία αμερικανικά fund. Έτσι κάθε ομάδα που αποχωρεί οφείλει, συμβατικά, να επιστρέψει το ποσό που της αντιστοιχούσε από την κατανομή του συγκεκριμένου δανείου και το οποίο αν το σχέδιο της ESL προχωρούσε θα έπρεπε να αποπληρωθεί με τόκο τα επόμενα χρόνια.

 

Πηγή προσκείμενη στο πρότζεκτ ανέφερε στην εφημερίδα είπε πως «… η Super League θα μείνει ζωντανή αν οι ομάδες δεν πληρώσουν αυτό το πρόστιμο και παραμείνουν ενωμένες κάτω από αυτό το σχέδιο», ενώ πρόσθεσε πως η UEFA αναζητεί τρόπους για να αποζημιώσει, έστω και μερικώς, τις ομάδες που θα εγκαταλείψουν την ESL επιστρέφοντας στις τάξεις της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια