Μπαρτσελόνα: Κυπελλούχος Ισπανίας με τεσσάρα!

Ποδόσφαιρο
Μπαρτσελόνα: Κυπελλούχος Ισπανίας με τεσσάρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πάτησε» με 4-0 την Μπιλμπάο και κατέκτησε το 31ο Κύπελλο της ιστορίας της

Εμφατική ήταν η επικράτηση της Μπαρτσελόνα το βράδυ του Σαββάτου στον τελικό του Copa Del Ray, καθώς με τέσσερα γκολ μέσα σε 12 λεπτά (!) «πάτησε» με 4-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο

Έτσι κατέκτησε πανηγυρικά το 31ο Κύπελλο στην ιστορία της και τον πρώτο τίτλο της μετά από ενάμισι χρόνο «ξηρασίας». Όλα έγιναν μέσα στο β’ ημίχρονο, όπου οι Καταλανοί, οι οποίοι φορούσαν την φανέλα με την σημαία τους, έκαναν ένα απίστευτο πάρτι, σημειώνοντας τέσσερα γκολ, μετατρέποντας έναν ανοιχτό τελικό σε έναν θρίαμβο, με τον Αντουάν Γκριεζμάν να ανοίγει το σκορ, ύστερα από σέντρα του Ντε Γιονγκ (60').

Ο Ολλανδός, MVP του αγώνα και πανταχού παρών σε όλο το γήπεδο, έβαλε την σφραγίδα του με το δεύτερο γκολ με κεφαλιά – ψαράκι, ύστερα από ασίστ του Τζόρντι Άλμπα (63'), προτού αναλάβει δράση ο Μέσι.

Ο Λέο, πολύ κεφάτος, πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ ύστερα από συνδυασμό με τον Ντε Γιονγκ (68'), «χτύπησε» εκ νέου (72') και έφτασε τα εννέα τέρματα σε τελικούς Κυπέλλου, ξεπερνώντας τον θρυλικό Τέλμο Θάρα με τα περισσότερα γκολ σε τελικό, έχοντας σκοράρει αισίως σε... εφτά!

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ): Ουνάι Σιμόν – Ντε Μάρκος, Γεράι Άλβαρεθ (67' Ουνάι Νούνιεθ), Ίνιγο Μαρτίνεθ, Μπαλενθιάγα – Μπερενγκέρ (54' Βέσγα), Ντάνι Γκαρθία, Ουνάι Λόπεθ (67' Γιούρι Μπερτσίτσε), Μουνιαΐν (46' Λέκουε) – Ινιάκι Γουίλιαμς (67' Βιγιαλίμπρε), Ραούλ Γκαρθία.

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν – Μινγκέθα (87' Ντεμπελέ), Πικέ (82' Αραούχο), Λενγκλέ – Ντεστ (74' Σέρτζι Ρομπέρτο), Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Πέδρι (81' Ιλάις Μορίμπα), Τζόρντι Άλμπα – Μέσι, Γκριεζμάν (87' Μπρέιθγουεϊτ).

Πηγή φωτογραφίας: fcbarcelona.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News