CIES: Η Super League 26ο πιο «ομοιόμορφο» πρωτάθλημα παγκοσμίως

Απόψεις
CIES: Η Super League 26ο πιο «ομοιόμορφο» πρωτάθλημα παγκοσμίως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην 6η θέση της Ευρώπης η Ελλάδα - Οι περισσότερες ανισότητες καταγράφονται στην Κολομβία - Λιγότεροι άνισοι αγώνες στη La Liga

Η ελληνική Super League είναι τo 26o πιο «ομοιόμορφο» πρωτάθλημα ανάμεσα σε 72 παγκοσμίως και 6ο στην UEFA, παρουσιάζοντας ποσοστό 11,1% σε 189 ματς (αρχή σεζόν έως 30/3), όπου μία ομάδα έχει νικήσει με τουλάχιστον τρία γκολ διαφορά.

Αυτό αναφέρεται στην τελευταία σχετική έρευνα της CIES, διεθνούς κέντρου αθλητικών σπουδών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και του Πανεπιστημίου της ελβετικής πόλης, σημειώνοντας ότι το χαμηλότερο ποσοστό «ανομοιόμορφων» αγώνων καταγράφηκε στην Primera A της Κολομβίας, με μόλις 5 ματς στα 126 και ποσοστό 4,0%.

Στο αντίθετο άκρο βρίσκεται η κορυφαία κατηγορία των Νήσων Σολομώντος, με 41 «άνισα» παιχνίδια από τα 110 (37,3%). Ο μέσος όρος στα 72 πρωταθλήματα που περιλαμβάνονται στην ανάλυση είναι 14,5%.

Στην UEFA, τα ποσοστά κυμαίνονται μεταξύ 8,8% στην Super League Αλβανίας και 31,2% της Divizia Națională Μολδαβίας. Περισσότερο από το 1/5 αγώνων σε Αυστρία (23,5%) και Γερμανία (20,9%) έληξε με τουλάχιστον 3 γκολ μεταξύ των αντιπάλων ομάδων.

Η ισπανική LaLiga (11,4%) είναι το μόνο πρωτάθλημα μεταξύ των Big-5 όπου το ποσοστό των «άνισων» αγώνων είναι πολύ χαμηλότερο από τον μέσο όρο. Το αντίθετο ισχύει για τη γαλλική Ligue 1 (15,0%), την αγγλική Premier League (17,2%) και την ιταλική Serie A (17,7%).

Δείτε τις λίστες της Ευρώπης και όλου του κόσμου από την έρευνα του CIES

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CIES

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News