Κυπελλούχος Ισπανίας...αλλά για το 2020, αναδείχτηκε η Ρεάλ Σοσιεδάδ

Ποδόσφαιρο
Κυπελλούχος Ισπανίας...αλλά για το 2020, αναδείχτηκε η Ρεάλ Σοσιεδάδ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νικήτρια στο ντέρμπι της Χώρας των Βάσκων καθώς στον τελικό που έγινε στη Σεβίλλη κέρδισε 1-0 την Μπιλμπάο

Κυπελλούχος Ισπανίας η Ρεάλ Σοσιεδάδ! Ναι, αλλά για το 2020! Ο τελικός του Copa Del Rey που έγινε χθες αργά το βράδυ ήταν εξ αναβολής (δεν έγινε πέρυσι). Ήταν τελικός ανάμεσα σε Βάσκους με την ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν, για τρίτη φορά στην ιστορία της και για πρώτη μετά το 1987 να είναι Κυπελλούχος καθώς επικράτησε 1-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο!

«Χρυσός» σκόρερ για τους τυπικά φιλοξενούμενους στο «Καρτούχα» της Σεβίλλης ήταν ο Ογιαρθάμπαλ, ο οποίος με εκτέλεση πέναλτι στο 63' (ύστερα από την ανατροπή του Μαρτίνεθ) χάρισε στην ομάδα του την ιστορική νίκη στο ντέρμπι της Χώρας των Βάσκων (πρώτη μεταξύ τους συνάντηση σε τελικό Κυπέλλου).

Με τους ηττημένους να έχουν, βέβαια, την ευκαιρία να… ρεφάρουν στις 17 Απριλίου, όταν και θα αντιμετωπίσουν στον τελικό του 2021 την Μπαρτσελόνα.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ύστερα από το πρώτο μέρος χωρίς σκορ. Κάτι που αντικατοπτρίζει πλήρως την έως τότε εικόνα του παιχνιδιού.

Με την έντονη βροχόπτωση να επιβαρύνει τις προσπάθειες των δύο -ήδη προσεκτικών- βασκικών κλαμπ. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ ήταν εκείνη που κατά βάση προσπαθούσε να δημιουργήσει (κοντά στο 66% η κατοχή της μπάλας), έχουσα ως κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Νταβίδ Σίλβα. Ωστόσο, έβρισκε πάνω στην εξαιρετικά στημένη, Μπιλμπάο, η οποία είχε βέβαια τη σημαντικότερη στιγμή σε αυτό το διάστημα. Όταν στο 32' ο Ινίγο Μαρτίνεθ βρέθηκε σε προωθημένη θέση, πιάνοντας το μακρινό σουτ, με τον Ρεμίρο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τη Σοσιεδάδ να «φωνάζει» στο 46' για πέναλτι του Ινίγο Μαρτίνεθ. Ο αμυντικός των «λιονταριών» βρήκε την μπάλα με το χέρι στην παράλληλη σέντρα του Ογιαρθάμπαλ, ωστόσο ο VAR αποφάσισε ότι αυτό έλαβε χώρα εκτός της μεγάλης περιοχής.

Βέβαια, ο Μαρτίνεθ φαίνεται πως είχε… βαλθεί να αποβεί (άθελά του) μοιραίος για την ομάδα του (μετά και το πέναλτι που είχε υποπέσει στο 1-1 της Εθνικής Ελλάδος με την Ισπανία). Κι αυτό διότι στο 58' ανέτρεψε εντός περιοχής αυτή τη φορά τον Πόρτου, τον οποίο έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ με τρομερή μπαλιά ο Μερίνο. Ο Εστράδα Φερνάντεθ αρχικά έδειξε την άσπρη βούλα και την κόκκινη κάρτα. Ωστόσο, αφού εξέτασε τη φάση στο VAR άλλαξε το χρώμα σε κίτρινο δίνοντας βέβαια την οδηγία να εκτελεστεί το πέναλτι. Ο Ογιαρθάμπαλ ανέλαβε την ευθύνη, ευστόχησε και έδωσε το προβάδισμα (1-0) στο 63' στην ομάδα του.

Ένα γκολ, το οποίο ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση της Σοσιεδάδ, προκαλώντας ακριβώς την αντίθετη αντίδραση στην Μπιλμπάο. Οι μαζεμένες αλλαγές του Μαρθελίνο δεν βοήθησαν τους τυπικά γηπεδούχους, με το σκορ να μένει ως είχε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μαρθελίνο): Ουνάι Σιμόν, Ντε Μάρκος, Γεράι, Μαρτίνεθ, Γιούρι (90'+3' Κάπα), Μπερενγκέρ (76' Βιγιαλίμπρε), Ντάνι Γκαρθία (76' Βέσγκα), Βενθεδόρ (68' Ουνάι Λόπεθ), Μουνιαΐν, Ουίλιαμς, Ραούλ Γκαρθία.

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ιμανιόλ Αλγκουαθίλ): Ρεμίρο, Γκοροσάμπελ (90'+3' Ελουστόνδο), Θουμπελδία, Θουμπιμέντι, Λε Νορμάντ, Μονρεάλ, Μερίνο, Σίλβα (85' Γκεβάρα), Πόρτου (88' Μπαρενετσέα), Ογιαρθάμπαλ, Ισάκ (88' Φερνάντεθ).

Πηγή: www.sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News