Ο Γιακουμάκης 4ος σκόρερ στον κόσμο για το 2021

Ποδόσφαιρο
Ο Γιακουμάκης 4ος σκόρερ στον κόσμο για το 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραμένει ανάμεσα σε κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

Τέταρτος σκόρερ στον κόσμο, με 14 γκολ για το 2021 (1/1 έως 31/3) είναι ο Έλληνας διεθνής επιθετικός της Φένλο, Γιώργος Γιακουμάκης, σύμφωνα με τη Διεθνή Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Στην κορυφή της σχετικής κατάταξης βρίσκεται ο Πολωνός διεθνής επιθετικός, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος από τις αρχές του έτους έχει ήδη σημειώσει 18 γκολ για την Μπάγερν στην Bundesliga.

Κατά τη σεζόν 2020-21, έχει 35 γκολ σε 26 αγώνες στο γερμανικό πρωτάθλημα, έχοντας πλησιάσει το μακροχρόνιο ρεκόρ της Bundesliga  του Γκέρντ Μίλερ (40 γκολ για μια σεζόν). Όμως ο πρόσφατος τραυματισμός του, ενώ ήταν στην εθνική του ομάδα, θα τον κρατήσει πιθανότατα εκτός γηπέδων για έναν μήνα, κάτι που θα του επιτρέψει να αγωνιστεί μόνο στις τελευταίες 3 αγωνιστικές για να φτάσει τον Μίλερ.

Ο νικητής του 2020, Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται μόλις στη 17η θέση με 11 γκολ. Πίσω από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και μπροστά από τον Γιακουμάκη, βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι (16 γκολ-Μπαρτσελόνα) στη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος είναι ο  Βραζιλιάνος Ταρντέλι Ρέις (15 γκολ) με την Σαμούτ Πρακάν της Ταϊλάνδης. Αλλοι τρεις παίκτες έχουν 14 γκολ, όπως και ο Γιώργος Γιακουμάκης: Αλί Μαμπκούντ (Αλ Τζαζίρα), Μπαγκντάντ Μπουντεντάχ (Αλ Σαντ) και Σίνι Λάβρι (Λίνφιλντ).

Πηγή φωτογραφίας: https://www.vvv-venlo.nl/

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News