Η ανοικοδόμηση της «Μπάρτσα» και το δίλημμα του Εμπαπέ

Απόψεις
Η ανοικοδόμηση της «Μπάρτσα» και το δίλημμα του Εμπαπέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αρθρογραφία κάνει σπριντ σε όλο τον κόσμο στα όσα είδαμε για την κατάσταση της Μπαρτσελόνα στην τρέχουσα σεζόν με νέα δόση, το στραπάτσο από την Παρί Σε Ζερμέν.

Η Μπάρτσα που ξέραμε αρχίζει να τελειώνει με φωνές. Από την άλλη ο νεαρός Γάλλος εκτελεστής της, βρίσκεται αντικειμενικά σε ένα δίλημμα για τον ρόλο του στη Παρί Σεν Ζερμέν. Για τον Εμπαπέ το ερώτημα που τίθεται αντικειμενικά είναι, πρωταγωνιστής ή στη σκιά του Νεϊμάρ;

Οι Ευρωπαίοι συνάδελφοι, έχουν αναπτύξει πολλά άρθρα γύρο από τα δύο μεγάλα ποδοσφαιρικά  θέματα της επικαιρότητας. Η ισπανική Marca, επικεντρώνεται περισσότερο στη θεματολογία, απ’ όπου και οι παρακάτω αναφορές.

Η Μπαρτσελόνα στην παρούσα φάση, δεν είναι στο επίπεδο για να ανταγωνιστεί στη μεγαλύτερη σκηνή των ελίτ.

Το Champions League γίνεται μια απαγορευμένη γη για τη Μπαρτσελόνα , καθώς η μεγάλη ήττα από την Παρί τη βάζει στα πρόθυρα μιας άλλης καταστροφής.

Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε από το Τζόρντι Άλμπα, Πικέ, Μπουσκέτς ...

«Κανείς δεν είναι απαραίτητος και είμαι ο πρώτος που θα προσφερθώ εάν πρέπει να έρθει νέο αίμα, είμαι ο πρώτος που φεύγω γιατί νομίζω ότι είμαστε πραγματικά λαβωμένοι», δήλωσε ο Τζέραντ Πικέ μετά την ταπεινωτική ήττα 8-2 της Μπαρτσελόνα από την Μπάγερν Μονάχου.

«Το φως δεν πρόκειται να αλλάξει σε δύο μήνες. Είμαι πεπεισμένος ότι εάν συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι, βελτιώνοντας πράγματα, θέσεις, προσπαθώντας να αλλάξουμε πράγματα, θα φτάσουμε εκεί. Δεν είμαστε στο τέλος του δρόμου, αλλά [είμαστε] στα μισά του δρόμου», δήλωσε ο Ρόναλντ Κούμαν μετά την ήττα με 4-1 από τη Παρί Σερζέν.

Οι δύο δηλώσεις έχουν απόσταση  περισσότερο από μισό χρόνο. Αλλά οι δύο αναλύσεις συμβαδίζουν. Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στη φάση ανοικοδόμησης, παρατηρεί σε άρθρο της, η Marca.

Το καλοκαίρι, ο ιβάν Ράκιτιτς, ο Αρτούρο Βιντάλ, ο Λουίς Σουάρεζ έφυγαν ... αλλά άλλοι έμειναν. Είναι επιφανή ονόματα, ίσως, όπως στην περίπτωση του νυν επιθετικού της Ατλέτικο Μαδρίτης, είναι όμως παίκτες που έχουν ακόμη μερικά χρόνια στα παπούτσιά τους, αλλά δεν πρέπει να τα ξοδέψουν στη Μπαρτσελόνα…

Αδύναμη στον κόσμο των Ελίτ

Από τότε που κέρδισε τον κορυφαίο διασυλλογικό τίτλο της Ευρώπης το 2015, δεν επέστρεψε στον τελικό και έφτασε στους ημιτελικούς μόνο μία φορά: το 2019.

Το 2016 αποκλείστηκαν από την Ατλέτικο Μαδρίτης στους προημιτελικούς, τον επόμενο χρόνο από τη Γιουβέντους στην ίδια φάση, και το 2018 ήταν η Ρόμα, για άλλη μια φορά στους προημιτελικούς, που απέκλεισε την Μπαρτσελόνα.

Το 2019 η Μπαρτσελόνα έκανε κάτι καλύτερο, αλλά πρωταθλήτρια έγινε η Λίβερπουλ και την περασμένη σεζόν έχασε και πάλι από την τροπαιούχο Μπάγερν, καθώς ταπείνωσε τους Καταλανούς στους προημιτελικούς.

Αυτή είναι μια μακρά περίοδος απογοήτευσης για μια ομάδα με τις προσδοκίες και τις φιλοδοξίες της Μπαρτσελόνα , και τα πράγματα δεν φαίνονται πιο εντυπωσιακά στο εσωτερικό της σεζόν.

Στη LaLiga ακολουθεί τη Ρεάλ Μαδρίτης με τρεις πόντους και την Ατλέτικο με οκτώ.Το Copa del Rey τώρα μοιάζει επίσης με ένα μνημειώδες έργο αφού η Σεβίλλη κέρδισε 2-0 στο πρώτο ματς του ημιτελικού.

Όλα καταλήγουν σε μια οδυνηρά οικεία ιστορία για τη Μπαρτσελόνα : Έχει χάσει την ικανότητα να νικήσει τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Μπορεί να δεις μόνο αυτή τη σεζόν, με τη Μπαρτσελόνα να έχει ήττες με Ατλέτικο, Σεβίλλη, Γιουβέντους, PSG και της Ρεάλ Μαδρίτης. Η Μπαρτσελόνα πρέπει να βρει έναν τρόπο να ανταγωνιστεί ομάδες αυτού του επιπέδου εάν θέλει να αποφύγει να τερματίσει μια δεύτερη συνεχόμενη σεζόν χωρίς τρόπαιο για πρώτη φορά από το 2000/01 και το 2001/02.

Εμπαπέ αλά Ρονάλντο

Ήταν ο πρώτος αγώνας του Εμπαπέ στο Καμπ Νου και ο δεύτερος του, εναντίον του Μέσι, και για άλλη μια φορά ξεπέρασε το αστέρι της Αργεντινής στο δρόμο του. Έγινε ο πρώτος παίκτης που σημείωσε χατ-τρικ στο Champions League εναντίον της Μπλαουγκράνα μετά τον  Αντρέι Σεβτσένκο πριν από 23 χρόνια .

Το δίλημμα του Εμπαπέ: Πρωταγωνιστής ή στη σκιά του Νεϊμάρ;

Το βάρος της προσδοκίας δεν έδειξε στους νέους του ώμους, καθώς, παρά τις απουσίες των Νεϊμάρ και Ανχελ Ντι Μαρία, οδήγησε την Παρί στη νίκη

Όσο φωτεινό, το μέλλον του Εμπαπέ είναι αναμφισβήτητο, υπάρχει όμως αβεβαιότητα στον ορίζοντα, καθώς ο 22χρονος έχει λιγότερο από 18 μήνες στην τρέχουσα συμφωνία του στο Παρίσι.

Ένας οραματισμός με τον Νεϊμάρ έξω από την εικόνα, μπορεί να κάνει τη διεθνή Γάλλο να θεωρήσει ότι αξίζει να είναι ο πρωταγωνιστής, ο πυλώνας στον οποίο χτίζεται ένα έργο, παρά ένα υποστηρικτικό μέλος.

Από την άλλη πλευρά, το αποτέλεσμα της Τρίτης δείχνει επίσης ότι η Παρί Σεν Ζερμέν μπορεί να ανταγωνιστεί και να νικήσει τον καλύτερο και ότι μπορεί να είναι ένα σημαντικό μέρος αυτού, με ή χωρίς τον Νεϊμάρ.

Μπάτμαν ή Ρόμπιν;

Καθώς κοιτάζει να αποφασίσει το μέλλον του, ο Εμπαπέ ίσως χρειαστεί να αναρωτηθεί αν θέλει να είναι ο κύριος άντρας ή ο συμπρωταγωνιστής. Αυτή την εβδομάδα πέρασε σίγουρα την ακρόαση για τον ηγετικό ρόλο, αν αυτός είναι ο δρόμος που επιλέγει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News