«Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία»

Απόψεις
«Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τα δύο γκολ που σημείωσε με τη Γιουβέντους εναντίον της Ίντερ, έφτασε τα 736! – «Αν τα γκολ είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο, γιατί ο Ρονάλντο δεν είναι ο καλύτερος», αναρωτιέται σε άρθρο της η ισπανική Marca;

 Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αυτή την εβδομάδα έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου με 736 γκολ , προσθέτοντας στους τίτλους του, να είναι ο κορυφαίος σκόρερ για τη Ρεάλ Μαδρίτης , την Πορτογαλία και στο Champions League.

Γκολ, γκολ, γκολ! Κι όμως αν τα γκολ είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, τότε - αναρωτιέται σε άρθρο της η ισπανική Marca- γιατί ο κορυφαίος σκόρερ, δεν θεωρείται ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών;

"Γιατί ανυψώνουμε τον Λιονέλ Μέσι στην κατάσταση των τεσσάρων μεγάλων ποδοσφαίρου - Αλφρέντο Ντι Στέφανο, Πελέ, Ντιέγκο Μαραντόνα, Γιόχαν Κρόιφ - και ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν υπάρχει σε αυτή την κατάταξη;"

 Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σύμφωνα «με λεπτομερείς υπολογισμούς ιστορικών αρχείων» που εξετάστηκαν από την ισπανική εφημερίδα, είναι από  χθες ο κορυφαίος  σκόρερ σε όλη την ιστορία του ποδοσφαίρου.

Με τα δύο γκολ που σημείωσε με τη Γιουβέντους εναντίον της Ίντερ, στην πρώτη τους ημιτελική αναμέτρηση για το ιταλικό κύπελλο, έφτασε τα 763 γκολ σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ξεπερνώντας τα 762 του Τσεχο-Αυστριακού Γιόζεφ Μπίτσαν και του θρυλικού Πελέ.

    Παρόλο που υπάρχει μεγάλη διαμάχη σχετικά με τον αριθμό γκολ των Μπίτσαν και Πελέ, ξεκάθαρος είναι εκείνος του Πορτογάλου διεθνή επιθετικού: 5 γκολ σε 31 παιχνίδια με τη Σπόρτινγκ, 118 σε 292 συναντήσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 451 σε 438 παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης, 87 σε 111 με τη Γιουβέντους και 102 σε 170 συμμετοχές με την εθνική Πορτογαλίας.

    Διάφορες άλλες πηγές, σύμφωνα με τη Marca, όπως η «RSSSF» (Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation), δίνουν στον Μπίτσαν έως και 805 γκολ, όμως η ισπανική εφημερίδα μετράει μόνο γκολ σε επαγγελματική κατηγορία. Στην 4η θέση, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, βρίσκεται ο Ρομάριο, ενώ 5ος με 720 γκολ είναι ο Λιονέλ Μέσι, ο μοναδικός  που μπορεί να απειλήσει το ιστορικό ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Κι αυτά:

-22 γκολ σε 23 παιχνίδια για τον Ρονάλντο. Αυτή η γιορτή δεν τελειώνει!

-Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει πλέον σκοράρει σε κάθε διοργάνωση που έχει παίξει αυτή τη σεζόν

Πηγές: Marca, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News