default-image

Έρχεται τo Super Champions League από την UEFA

Ποδόσφαιρο
Έρχεται τo Super Champions League από την UEFA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την πίεση των Συλλόγων για τη δημιουργία του European Super League…

Μετά την αποκάλυψη του άκρως εντυπωσιακού σχεδίου για τη δημιουργία της European Super League με τη συμμετοχή πολλών μεγάλων και φημισμένων ευρωπαϊκών συλλόγων που απειλεί να τινάξει στον αέρα τα θεμέλια του Champions League, βρέθηκε η λύση-απάντηση από την πλευρά της UEFA.

Όπως αναφέρει η "As" σε σημερινό της δημοσίευμα, η κίνηση από πλευράς πολλών συλλόγων για απόσχιση ουσιαστικά από τις διοργανώσεις της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έφερε αναστάτωση και επιτάχυνε τις όποιες εξελίξεις, με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, να κοιτάζει την επόμενη ημέρα και να καταστρώνει -μαζί με το επιτελείο του- ένα πλάνο για την αναβάθμιση του Champions League όπως το γνωρίζουμε εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες.

Στο μυαλό του, έχει τη δημιουργία του Super Champions, μίας διοργάνωσης με περισσότερα παιχνίδια που θα αποφέρει αυτομάτως περισσότερα έσοδα για τις ομάδες που θα συμμετέχουν σε αυτό, και η οποία θα εμφανιστεί στις ζωές μας σε λίγα χρόνια από τώρα.

SUPER CHAMPIONS ΑΠΟ ΤΟ 2024 ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ 9ΕΤΙΑΣ

Το πλάνο είναι να έχουμε τη νέα βελτιωμένη έκδοση του Champions League από το 2024 με προοπτική λειτουργίας μέχρι το 2033 ενώ σε περίτπωση που επιτευχθεί συμφωνία με όλες τις πλευρές δεν αποκλείεται να δούμε τις αλλαγές στο μοντέλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ακόμα και από το 2023 ή και το 2022.

Ένα πράγμα δεν επιδέχεται διαπραγμάτευση με αυτό το νέο φορμάτ σύμφωνα με τα πλάνα του Τσεφέριν και των συνεργατών του και αυτό είναι πως οι εθνικές διοργανώσεις θα πρέπει σταδιακά -θέλοντας και μη- να αφήσουν χώρο στο Super Champions για να μπει στο αγωνιστικό καλεντάρι.

Για να γίνει κάτι τέτοιο, οι διοργανώσεις των Κυπέλλων θα πρέπει να μειωθούν σε 4-5 ημερομηνίες μέσα στη χρονιά ενώ οι κορυφαίες κατηγορίες των πρωταθλημάτων θα πρέπει να έχουν μικρότερο αριθμό ομάδων από τον τωρινό για να "βγαίνουν" οι ημερομηνίες, με τον ιδεατό αριθμό να είναι 16 ή έστω 18 ομάδων μάξιμουμ.

ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΡΕΑΛ

Η νέα διοργάνωση που είναι στα σκαριά έχει την απόλυτη στήριξη της FIFA, όπως διαμήνυσε ο Τζάνι Ινφαντίνο στον Τσεφέριν σε ραντεβού που είχαν οι δύο ισχυροί άνδρες του ποδοσφαίρου προ εβδομάδων, με τον Τσεφέριν να φέρεται να έχει καταστρώσει το συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό πλάνο σε συνεργασία με τους αντιπροέδρους της UEFA, Ρουμπιάλες, Γκόμες και Γκιλ, καθώς και τον γενικό γραμματέα, Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις κορυφής του Τσεφέριν με τα τοπ ευρωπαϊκά κλαμπ; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της μαδριλένικης εφημερίδας, αυτή τη στιγμή είναι σε διαπραγματεύσεις με πέντε συλλόγους που εκπροσωπούν την ECA (Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων, το όργανο που εκπροσωπεί άμεσα τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους σε ευρωπαϊκό επίπεδο): Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Παρί Σεν Ζερμέν και Φενέρμπαχτσε.

Από πλευράς Ρεάλ, είναι παρόντες στις συζητήσεις αυτές ο Πέδρο Λόπεθ Χιμένες, αντιπρόεδρος της ECA και των μερένγκες και ο ισχυρος άνδρας της βασίλισσας, Φλορεντίνο Πέρεθ, ενώ ο πρόεδρος της ECA και της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, συμμετέχει και αυτός -έχοντας κομβικό ρόλο- στις συζητήσεις.

Η σκέψη του Τσεφέριν είναι ξεκάθαρη: να πείσει τα μεγάλα κλαμπ που βρίσκονται πίσω από την ιδέα για τη δημιουργία της European Super League να συνταχτούν με τη δική του πρόταση για την εμφάνιση του Super Champions, με τις Γιουβέντους και Ρεάλ να αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στις όποιες εξελίξεις.

Αν τα δύο συγκεκριμένα σωματεία πειστούν πως το νέο πρότζεκτ της UEFA θα τους επιτρέψει να αυξήσουν κατακόρυφα τα έσοδά τους, είναι πολύ πιθανό να πείσουν με τη σειρά τους και τις άλλες ομάδες που πρωτοστάστησαν για την αλλαγή, έτσι ώστε η European Super League να αποτελέσει σύντομα μακρινή ανάμνηση και το Champions League να είναι έτοιμο να μπει στον προθάλαμο μίας νέας μοντέρνας εποχής. Της εποχής του Super Champions!

Πηγή: sprot24.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News