default-image

Όταν είσαι προπονητής και...Κλοπ να είσαι θα σε αμφισβητήσουν!

Απόψεις
Όταν είσαι προπονητής και...Κλοπ να είσαι θα σε αμφισβητήσουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Λίβερπουλ που λέτε είχε να χάσει στο Anfield από τον Απρίλιο του 2017. Έπαιζε μέχρι πέρυσι το καλύτερο ποδόσφαιρο στον πλανήτη, έχει πάρει το πρωτάθλημα που της έλειπε τόσο πολύ, έχει πάρει και το Τσάμπιονς Λιγκ! Και όμως επειδή είναι Λίβερπουλ αλλά και επειδή η θέση του προπονητή και εκεί είναι "ηλεκτρική καρέκλα" ίσως υπάρξει θέμα Κλοπ αν προκύψουν και άλλα "στραπάτσα"!

Και αφού ούτε ο Κλοπ δεν έχει...ασυλία, τι να λέμε για τους συνάδελφους του στην Ελλάδα και ειδικά τους Έλληνες που πάντα-στις περισσότερες ομάδες-έχουν μια βαλίτσα γεμάτη και έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο!

Ο προπονητής-ευεργέτης (δική μας άποψη) αυτής της μεγάλης ομάδας που ήταν...σε λήθαργο κάποια χρόνια δεν μασάει τα λόγια του. Συνεπώς χαρακτήρισε ως «τεράστια σφαλιάρα στο πρόσωπο» την ήττα από τη Μπέρνλι και παραδέχτηκε ότι θα ήταν «ανόητο» να μιλά κανείς για τη διατήρηση του τίτλου τώρα. Το «Φρούριο Άνφιλντ» έπεσε. Ένα περήφανο αήττητο ρεκόρ εντός 68 αγώνων πρωταθλήματος και σχεδόν τεσσάρων ετών έγινε σκόνη...

Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για νοκ-άουτ στη μάχη του τίτλου, δεδομένου ότι μόνο έξι βαθμοί χωρίζουν τη Λίβερπουλ από την κορυφή!

Ωστόσο η τρέχουσα κατάστασή των Reds μοιάζει με έναν καταρακωμένο μποξέρ που προσπαθεί να πιαστεί από τα σχοινιά για να νικήσει το ματς.

Η Λίβερπουλ είναι μια χλωμή σκιά της ομάδας που έθεσε τόσο απίστευτα υψηλά πρότυπα στο να κερδίσει το Champions League και την Premier League σε back-to-back σεζόν. Οι τραυματισμοί την έχουν πληγώσει, αλλά και όσοι εξακολουθούν να στέκονται όρθιοι έχουν χάσει την πίστη τους. Μόλις τρεις βαθμοί έχουν παρθεί στα πέντε τελευταία ματς.

Η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να σκοράρει σε τέσσερις διαδοχικούς αγώνες πρωταθλήματος για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2000. Ναι, η μαγική τριπλέτα Σαλάχ – Φιρμίνο – Μανέ δεν έχει τον τρόπο να παραβιάσει την αντίπαλη εστία.

Ναι, ο Κλοπ αντιμετωπίζει την πρώτη πραγματική κρίση της βασιλείας του στο Ανφιλντ.

Και αν κάθεται σε "ηλεκτρική καρέκλα" εκεί πρέπει να βρεθεί ολόκληρη η ομάδα του: Η Λίβερπουλ χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ για να συνέλθει από μια κρίση που... δεν κατάλαβε πως μπήκε (αν εξαιρέσουμε τις απουσίες της).

Ο Γερμανός καλείται να βγάλει στα αποδυτήρια την ιδανική διαχείριση. Αλλωστε, δεν αποθεώνεται μόνο για την τακτική, αλλά και για τη διαχείριση κρίσεων! Ο κόουτς των Κόκκινων το πήρε πάνω του και τόνισε πως είναι δικό του λάθος, όταν η ομάδα δεν λειτουργεί σωστά «Ηταν μια τεράστια σφαλιάρα στο πρόσωπο και είμαι υπεύθυνος» τόνισε.

Αλλωστε, ο Κλοπ δεν ήταν ποτέ ο κόουτς που θα κατηγορήσει τους παίκτες στα δύσκολα και δεν θα το κάνει ούτε τώρα. Προτιμά να αναλάβει το φταίξιμο και να είναι το επίκεντρο της απογοήτευσης των φιλάθλων αντί να στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας στα αστέρια του. Υπήρξε κριτική για το ότι δεν έβαλε τους Σαλάχ, Φιρμίνο στην ενδεκάδα, αλλά ήθελε φρέσκα πόδια και οι ευκαιρίες δόθηκαν και μάλιστα ήταν μεγάλες.

Δεν φταίει σίγουρα ο Γερμανός για το απίστευτο χαμένο τετ α τετ του Οριγκί, ούτε επίσης για το ανησυχητικό ντεφορμάρισμα του Τσάμπερλεϊν.

Η Λίβερπουλ είχε 72% κατοχή εναντίον της Μπέρνλι, είχε 27προσπάθειες επί γκολ, συμπεριλαμβανομένων έξι στο στόχο. Ωστόσο, ξανά και ξανά, οι πολλά υποσχόμενες κινήσεις διαλύθηκαν επειδή οι παίκτες πήραν λανθασμένη απόφαση.

Είχαν πάρα πολλές εμπνεύσεις, αλλά τα τελειώματα ήταν κάκιστα. Σε ακόμα ένα ματς, οι παίκτες της «κολλάνε» λίγο πριν το σουτ, έχουν ξεχάσει το γρήγορο ποδόσφαιρο και φυσικά τα βρίσκουν σκούρα απέναντι σε οργανωμένες άμυνες

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News