Εγώ ένα ξέρω για τον Ζιντάν: Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον ποδοσφαιριστή που είδα από κοντά...

Απόψεις
Εγώ ένα ξέρω για τον Ζιντάν: Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον ποδοσφαιριστή που είδα από κοντά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζινεντίν Ζιντάν για μένα προσωπικά ήταν ο ποδοσφαιριστής που είδα από κοντά και με εντυπωσίασε περισσότερο και από τον Μέσι (τον Αργεντινό τον είδα 2 φορές από κοντά).

Είδα τον Γάλλο στο Τσάμπιονς Λιγκ στο περίφημο ΑΕΚ-Ρεάλ 3-3 στη Ν. Φιλαδέλφεια το 2002 και ακόμα θυμάμαι πως...σταμάτησε μόνος του την εκπληκτική εκείνο το βράδυ Ένωση.

Μην σας φαίνεται υπερβολικό το "σταμάτησε". Όσοι θυμάστε το παιχνίδι ακόμα και από την τηλεόραση θα θυμάστε λογικά τις ευκαιρίες Νικολαϊδη και Μαλαδένη για ένα τέταρτο γκολ της ΑΕΚ!

Και βέβαια δυο εβδομάδες μετά η ΑΕΚ έγινε η μόνη ελληνική ομάδα που πήρε ισοπαλία στο Μπερναμπέου κάνοντας το 2-0 εις βάρος της 2-2!

Επιστρέφω στον Ζιντάν: Θυμάμαι τη γκολάρα με την Λεβερκούζεν σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και σίγουρα συμφωνώ πως αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες της εποχής του! Ας τον σεβαστούν οι Ισπανοί στην κριτική τους λοιπόν...και ας έχει ένα θέμα με τον θεσμό του Κυπέλλου...σε όλες τις χώρες!

Ο «Ζιζού» απέτυχε να κατακτήσει το Coupe de France, το Coppa Italia και το Copa del Rey με τις Κάννες, Μπορντό, Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ και ως τεχνικός των «μπλάνκος» δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ το Κύπελλο Ισπανίας. Κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα μετά το κάζο της Αλκογιάνο... 

Μάλιστα έχει καταγράψει μόλις μία συμμετοχή σε τελικό, με τη Ρεάλ το 2002. Τότε που η σπουδαία Λα Κορούνια του Χαβιέρ Ιρουρέτα είχε νικήσει με 2-1 μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», καταστρέφοντας τα 100α γενέθλια της Ρεάλ.

Την ίδια ώρα δεν αποτελεί έκπληξη το ότι προκύπτουν διάφορα σενάρια περί αντικατάστασης του Γάλλου τεχνικού.

Ένα από τα σημαντικότερα φαίνεται να είναι αυτό από την Αργεντινή, που φέρνει τον Μαρσέλο Γκαγιάρδο σε περίοπτη θέση στη λίστα των Μαδριλένων.

Ο τεχνικός της Ρίβερ Πλέιτ έχει φτιάξει το όνομά του τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ακόμα δεν έχει κάνει το μεγάλο βήμα προς την Ευρώπη.

Με τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο να βρίσκεται πλέον στο Παρίσι, ο συμπατριώτης του ακούγεται για τους «μπλάνκος», αν και είναι πιθανό οι όποιες εξελίξεις να πάνε για το καλοκαίρι.

Ο Γκαγιάρδο δουλεύει στους «μιγιονάριος» από το 2014 και έχει μετρήσει δύο Copa Libertadores, ένα Copa Sudamericana, τρία Recopa Sudamericana, τρία Κύπελλα Αργεντινής και ένα Σούπερ Καπ.

Τι έχει στο παλμαρέ του ο Ζιζού που έγινε...κόκκινο πανί;

Κρατήστε ανάσα: Δύο πρωταθλήματα Ιταλίας, ένα ιταλικό Σούπερ Καπ, ένα Champions League, δύο Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, δύο Διηπειρωτικά, δύο Intertoto, ένα πρωτάθλημα Ισπανίας, δύο ισπανικά Σούπερ Καπ, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και ένα Euro!

Αυτά ως παίκτης, γιατί ως προπονητής έχει με τη Ρεάλ δύο πρωταθλήματα, δύο ισπανικά Σούπερ Καπ, τρία Champions League, δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και δύο Παγκόσμια Κύπελλο Συλλόγων...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News