default-image

«Σαρώνει» ο Γιακουμάκης: Οι Ολλανδοί για τα ρεκόρ του Ηρακλειώτη στράικερ!

Ποδόσφαιρο
«Σαρώνει» ο Γιακουμάκης: Οι Ολλανδοί για τα ρεκόρ του Ηρακλειώτη στράικερ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτος σκόρερ στην Ολλανδία ο 26χρονος επιθετικός

Ο Γιώργος Γιακουμάκης… τρελαίνει κόσμο στην Ολλανδία και πραγματικά δείχνει ασταμάτητος.

Στη «χώρα της τουλίπας» ο Ηρακλειώτης επιθετικός κάνει πράγματα και θάματα με τη φανέλα της Φένλο, καθώς είναι πρώτος σκόρερ της Eredivisie με 16 γκολ σε 16 συμμετοχές.

Μία ημέρα, μετά το χθεσινό καρέ τερμάτων του Γιακουμάκη στην έδρα της Ντε Χάαγκ, υπάρχουν σήμερα πολλές αναφορές στα ΜΜΕ της Ολλανδίας.

Γίνεται λόγος για την πορεία του 26χρονου επιθετικού στα ελληνικά γήπεδα, αλλά και την Πολωνία, επισημαίνοντας ότι στα ολλανδικά γήπεδα βρήκε τον εαυτό του στο σκοράρισμα.

Χθες, στη Χάγη ο «Γιακούμ» ισοφάρισε ένα ρεκόρ που κρατάει 62 χρόνια, καθώς ο τελευταίος παίκτης που είχε σκοράρει 4 γκολ με τη φανέλα της Φένλο, ήταν ο Χανς Σλέβεν το μακρινό 1959.

Επίσης, μπαίνει σε μια πολύ ξεχωριστή λίστα, με τους ποδοσφαιριστές που είχαν ισάριθμα γκολ τερμάτων και αγωνιστικών.

Το είχε πετύχει ο Λουίς Σουάρες τη σεζόν 2009-10 με τη φανέλα του Άγιαξ (με 17 γκολ) και ο Ματέγια Κέζμαν τη σεζόν 2002-03 με την Αϊντχόφεν (με 18 τέρματα).

Ο Γιώργος Γιακουμάκης μίλησε στο ESPN μετά τη νίκη επί της Ντε Χάαγκ, όπου αποκάλυψε ότι οι συμπαίκτες του, του ζήτησαν να μείνει στη Φένλο, ενώ πρόσθεσε ότι «κάτι μεγάλο», ποτέ δε μπορεί να αποκλειστεί.

«Μετά το παιχνίδι μίλησα με τους συμπαίκτες μου και μου ζήτησαν να μείνω. Αυτό με έκανε να νιώσω πολύ καλά, να αισθανθώ ξεχωριστά. Είμαστε μια οικογένεια και γι’ αυτό θέλω να μείνω τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν», δήλωσε ο Έλληνας κορυφαίος σκόρερ της Eredivisie στην κάμερα του ESPN, για να προσθέσει: «Αλλά δεν μπορώ να το εγγυηθώ. Κάτι πολύ μεγάλο μπορεί να συμβεί».

Για τα γκολ που πέτυχε υπογράμμισε: «Δεν έχω σκοράρει ποτέ τέσσερις φορές. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που κατάφερα να σκοράρω με κεφαλιά για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News