Η συμφωνία του Κόλπου και το Μουντιάλ του Κατάρ

Απόψεις
Η συμφωνία του Κόλπου και το Μουντιάλ του Κατάρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακούφιση στη FIFA από την εξέλιξη μετά από ένα διαρκές άγχος για τις διαταραγμένες σχέσεις στην περιοχή - Το μαρτυρούν οι δηλώσεις του Ινφαντίνο

Από την ποδοσφαιρική σκοπιά, η συμφωνία των κρατών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, ήταν άκρως σημαντική για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του Κατάρ. Για τον λόγο αυτό έσπευσε να τη χαιρετίσει από τους πρώτους ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο. Οι επισημάνσεις του προέδρου της FIFA, καταδεικνύουν το βάρος που υπήρχε στους διοργανωτές από την ανισορροπία των διακρατικών σχέσεων στην περιοχή, αλλά και την σημαντική ανακούφιση από την εξέλιξη:

«Το αραβικό κύπελλο της FIFA στα τέλη του 2021 θα φέρει κοντά 22 αραβικές χώρες, ενώνοντας εκατομμύρια οπαδούς από ολόκληρη την περιοχή και θα είναι ένα σημαντικό βήμα στις προετοιμασίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ. Θα είναι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA στη Μέση Ανατολή και στον αραβικό κόσμο, μια μοναδική ευκαιρία για ολόκληρη την περιοχή να ενωθεί και να λάμψει στην παγκόσμια σκηνή».

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα της FIFA «μετά από χρόνια περιφερειακών διαφορών, η σύνοδος κορυφής, που φιλοξενήθηκε από τη Σαουδική Αραβία, είδε τους ηγέτες όλων των μελών της GCC να υποστηρίζουν μια δήλωση που επιβεβαιώνει τη σημασία της αλληλεγγύης και της σταθερότητας στην περιοχή και στοχεύει στην αποκατάσταση της συνεργασίας μεταξύ όλων των κρατών μελών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News