Γκατούζο: «Η ζωή είναι όμορφη, ακόμη κι όταν νιώθεις άσχημα»!

Απόψεις
Γκατούζο: «Η ζωή είναι όμορφη, ακόμη κι όταν νιώθεις άσχημα»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλτης μεγάλων εμποδίων ο Γκατούζο, ξεπερνά κάθε πήχη με πάθος, πίστη και πείσμα στον δύσκολο στίβο του ποδοσφαίρου κόντρα στην οφθαλμική μυασθένεια που τον ταλαιπωρεί από τα ποδοσφαιρικά του χρόνια. Και συνεχίζει απτόητος, στέλνοντας μηνύματα ψυχής

«Η ζωή είναι όμορφη ακόμα κι αν νιώθεις άσχημα». Ο Τζενάρο Γκατούζο, συνεχίζει να δίνει μηνύματα ζωής στα νέα παιδιά. Αφορμή η οφθαλμική μυασθένεια που αντιμετωπίζει:  «Θέλω να απευθύνω έκκληση σε όλα τα παιδιά που δεν βλέπουν τον εαυτό τους τόσο όμορφο: H ζωή είναι όμορφη και πρέπει να την αντιμετωπίζετε χωρίς φόβο, δεν χρειάζεται να κρύψετε το όποιο πρόβλημα», δήλωσε.

Ο Ιταλός υπουργός αθλητισμού, Βιντζέντζο Σπανταφόρα, έσπευσε αμέσως να χαρακτηρίσει τα λόγια του Γκατούζο «μεγάλης σημασίας» και ως «παράδειγμα ειδικά για τους νεότερους, να μην παραιτηθούν ποτέ μπροστά στις δυσκολίες της ζωής και να τις ξεπερνούν, επίσης μέσω του αθλητισμού».

Αυτή τη γενναιότητα ψυχής την είχε εκφράσει ο Γκατούζο ως προπονητής του ΟΦΗ μέσα από τις δυσκολίες της κρητικής ομάδας, μιλώντας συχνά για την προσοχή που αξίζει να δίνουμε στα νέα παιδιά. Ήταν μια αξέχαστη πτυχή της προσωπικότητας και του ψυχισμού του, αυτό το ενδιαφέρον του, ή αν προτιμάτε η ενσυναίσθησή του.Σίγουρα μια συγκυρία το πέρασμά του από τον ΟΦΗ, που άξιζε την προσπάθεια. Ο Ρίνο, έκανε ότι μπορούσε.

Πολλοί τον θαύμαζαν ως μαχητή της Μίλαν και της Εθνικής Ιταλίας, ως ποδοσφαιριστή, τώρα ως προπονητή, αλλά όπως σχολίασε στο twitter ο Ιταλός αρθρογράφος Σάντρο Πιτσινίνι «από το βράδυ -των αποκαλύψεων του για την οφθαλμική μυασθένεια- ακόμη περισσότερο»! «Αν υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι σαν αυτόν, ο κόσμος του ποδοσφαίρου θα ήταν καλύτερος. Και όχι μόνο ο κόσμος του ποδοσφαίρου».

Ακόμη και οι «άσπονδοι» φίλοι της Γιουβέντους, υποκλίνονται; «Ισχυρός άντρας, πιστός αντίπαλος, πάντα θαρραλέος», αλλά και «παράδειγμα ενός αληθινού, ειλικρινούς ατόμου, σε έναν κόσμο που είναι ολοένα και πιο ψευδής και υποκριτικός».

Λόγω της κόπωσης των μυών γύρω από τα μάτια, όσοι πάσχουν από οφθαλμική μυασθένεια, δυσκολεύονται να κρατήσουν τα βλέφαρα ανοιχτά σωστά και στην πραγματικότητα ο Γκατούζο στους τελευταίους αγώνες πήγε στον πάγκο με καλυμμένο το δεξί μάτι. Εκείνο το παλιό πρόβλημα, που ξέραμε από την εποχή του στον ΟΦΗ, επέστρεψε για τρίτη φορά και χειροτερεύει.

Η αντιμετώπισή του δεν θέλει άγχος και κουραστικές καταστάσεις, κομμάτι δύσκολο στις απαιτήσεις του ιταλικού πρωταθλήματος, αλλά ο Γκατούζο έχει κάνει την επιλογή του:

«Πρέπει να το αποδεχτείς, υπάρχουν χειρότερα στη ζωή…». H αισιοδοξία μένει όρθια… Ο Γκατούζο παλεύει και δεν τα παρατάει ποτέ...

-Όλα ξεκίνησαν μία μέρα, όταν ακόμα ήταν ποδοσφαιριστής. «Ημουν 34 ετών και κατά τη διάρκεια ενός Μίλαν - Λάτσιο, κατάλαβα ότι έπαιζα για περίπου μισή ώρα με ένα μάτι. Το κατάλαβα όταν έπεσα πάνω σε αντίπαλο. Πήγα να κάνω τσαμπουκά. Κατάλαβα όμως ότι ήταν ο Νέστα. Ξαφνιάστηκα. Τρόμαξα. Οι μύες του ματιού απλά δεν λειτουργούσαν σωστά και με έκαναν να βλέπω ταυτόχρονα τέσσερις με πέντε προορισμούς διαφορετικούς. Ήταν αδύνατον να εστιάσω κάπου. Οι γιατροί ακόμα δεν μπορούν να εξηγήσουν το πώς κατάφερα και έπαιξα 33 αγώνες υπό αυτές τις συνθήκες»!

Η προπονητική του καριέρα μετά από τρεις μήνες στη Σιόν και τέσσερις στην Παλέρμο, ουσιαστικά άρχισε (και με το δίπλωμα προπονητή) στον ΟΦΗ όπου έμεινε ένα χρόνο για να συνεχίσει την Πίζα, με τη γνωστή συνέχεια στη Μίλαν και τη Νάπολι. Άλτης μεγάλων εμποδίων ο Γκατούζο, ξεπερνούσε τον πήχη με πάθος, πίστη και πείσμα. Και συνεχίζει…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News