default-image

Η Ρεάλ νικήτρια στο ντέρμπι της Μαδρίτης, κέρδισε 2-0 την Ατλέτικο

Ποδόσφαιρο
Η Ρεάλ νικήτρια στο ντέρμπι της Μαδρίτης, κέρδισε 2-0 την Ατλέτικο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινδυνεύουν να πέσουν από την κορυφή οι "ροχιμπλάνκος"...

Η Ρεάλ πήρε χθες το βράδυ το ντέρμπι της Μαδρίτης κερδίζοντας 2-0 την Ατλέτικο εντός έδρας στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της La Liga και παίρνοντας το ντέρμπι έβαλε «στοπ» στο... τρένο των φιλοξενούμενων, που θα παραμείνουν στην κορυφή μόνο αν στραβοπατήσει η Σοσιεδάδ με την Έιμπαρ.

Από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο σημείωσε η ομάδα του Ζιντάν που ακολούθησε συνταγή… Σιμεόνε, εκμεταλλευόμενη τις λίγες και καλές στιγμές της στην αναμέτρηση. Ο Καζεμίρο κυριάρχησε στον αέρα στο 15’ έπειτα από κόρνερ του Κροος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Όμπλακ. Οι γηπεδούχοι αγκάλιασαν τη νίκη στο 63’, με τον Καρβαχάλ να πιάνει δυνατό σουτ εκτός περιοχής (αλά Μόντριτς-Κροος), την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι του Σλοβένου γκολκίπερ πριν βρει στην πλάτη του για να καταλήξει στα δίχτυα.

Μπορεί φέτος να παρουσιάζει αρκετά προβληματική εικόνα η πρωταθλήτρια, αλλά στα δύσκολα δείχνει χαρακτήρα και υπενθυμίζει πόσο ποιοτική ομάδα είναι και πόσο βαριά φανέλα έχει. Αφού ήδη μετράει νίκες με Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη και Ατλέτικο πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Με αυτήν τη νίκη έφτασε τους 23 βαθμούς σε 12 ματς και απέχει τρεις πλέον από την κορυφή, αλλά έχει ένα ματς περισσότερο από τους «ροχιμπλάνκος», που έβαλαν τέλος στο σερί επτά αγώνων με νίκη στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη τους ήττα εντός των συνόρων για φέτος.

Δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας το ντέρμπι, το οποίο ήταν σχετικά πενιχρό σε φάσεις. Στην πρώτη της καλή στιγμή η Ρεάλ άνοιξε το σκορ, πληγώνοντας τους φιλοξενούμενους σε έναν τομέα που είναι δυνατοί. Στη συνέχεια είχε τον απόλυτο έλεγχο και έφτασε σε δεύτερο γκολ. Αυτήν τη φορά με κάπως τυχερό τρόπο.

Η Ατλέτικο, μη έχοντας να χάσει κάτι παραπάνω πλέον, ανέβηκε στον γήπεδο, πίεσε αρκετά στην τελική ευθεία και έφτασε κοντά στο γκολ με εξ επαφής κεφαλιά του Σαούλ στο 80' που έβγαλε ο Κουρτουά, ενώ το σουτ του Λεμάρ ήταν με καλές προϋποθέσεις, αλλά ο Γάλλος αστόχησε. Λίγο πριν το φινάλε, η Ρεάλ έφτασε κοντά σε τρίτο τέρμα, αλλά ο Βάθκεθ μετά την πάσα του Μπενζεμά, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Όμπλακ που έκανε εντυπωσιακή επέμβαση, διώχνοντας σε κόρνερ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News