Βάζουν τον Μαραντόνα στα χαρτονομίσματα της Αργεντινής

Απόψεις
Βάζουν τον Μαραντόνα στα χαρτονομίσματα της Αργεντινής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόταση γερουσιαστή ακόμη και για το "Χέρι του Θεού" στα 100 πέσος, συζητείται στη χώρα του αείμνηστου Μάγου της Μπάλας και με το επιχείρημα της εμπορικής αξιοποίησης "για όσους τουρίστες θέλουν να πάρουν έναν Μαραντόνα μαζί τους". Αρχές του έτους η οριστική απόφαση...

Γερουσιαστής της Αργεντινής θέλει να βάλει τον Ντιέγκο Μαραντόνα στα χαρτονομίσματα της χώρας, βάζοντας ενδεχομένως ακόμη και την εικόνα του  "Χέρι του Θεού" σε ένα χαρτονόμισμα 100 πέσος.

 Το νόμισμα, αξίας περίπου 12,27 δολαρίων στη συναλλαγματική ισοτιμία, θα έχει το πρόσωπο του Μαραντόνα από τη μία πλευρά και μια εικόνα ενός από τα πιο διάσημα γκολ του από την άλλη, δήλωσε ο υποστηρικτής του νομοσχεδίου, Γερουσιαστής Νόρμα Ντουράγκο.

 "Η ιδέα δεν είναι μόνο να αναγνωρίσουμε το πιο σημαντικό είδωλό μας, αλλά και να σκεφτούμε το οικονομικό ζήτημα", δήλωσε ο Ντάρανγκο. «Αισθανόμαστε ότι όταν οι τουρίστες έρχονται εδώ θα θέλουν να πάρουν ένα «Μαραντόνα»μαζί τους."

 Αν και δεν είναι σαφές ποιο από τα γκολ θα περιέχει, ορισμένοι Αργεντινοί αντέδρασαν με τη σκέψη το  "Χέρι του Θεού" να εμφανίζεται σε ένα επίσημο κυβερνητικό έγγραφο, επειδή θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι συγχωρεί την παρανομία.

 Ο γερουσιαστής δήλωσε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί από το σώμα, στις αρχές του επόμενου έτους.

 "Η ιδέα είναι να αναγνωρίσουμε τον Μαραντόνα, για το καλό και για το κακό, που είναι ο πιο γνωστός Αργεντινός στον κόσμο", δήλωσε ο Ντάρανγκο. "Νομίζω ότι το έργο έχει μεγάλη απήχηση παρόλο που μερικοί άνθρωποι δεν συμφωνούν με αυτό."

 Η τρέχουσα νότα των 100 πέσος περιλαμβάνει το εθνικό πουλί, το Rufous hornero.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News