Ο Πάολο Ρόσι, οι "φωτιές του Άη Γιάννη" και η πρώτη έγχρωμη τηλεόραση...

Απόψεις
Ο Πάολο Ρόσι, οι "φωτιές του Άη Γιάννη" και η πρώτη έγχρωμη τηλεόραση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

1982. Το πρώτο μου Μουντιάλ. Στην πρώτη μας έγχρωμη τηλεοραση, τη Medz ή Metz, δεν έχει σημασία αν δεν θυμάμαι σωστά πως γράφεται η μάρκα. Θυμάμαι ένα βράδυ του Αη Γιάννη! Το έθιμο με τις φωτιές τότε μάζευε πολύ κόσμο αλλά κάποιοι βιάζονταν να μπου στο σπίτι για να δουν τη Βραζιλία του Σώκρατες, του Φαλκάο και του Ζίκο. Είχα προλαβει βλέποντας και τα χρώματα να γίνω Βραζιλία...

Ωστόσο ένα κυριακάτικο μεσημέρι αν θυμάμαι καλά (δεν το έψαξα στα αρχεία αλλά στη μνήμη μου) σε εκείνο το 3-2 εμαθα ένα ιταλικό ονοματεπώνυμο και δεν το ξεχασα ποτέ. "Αντίο" Πάολο Ρόσι (φύγε πια άτιμο 2020). Και να ξέρετε εσείς οι νεότεροι πως αυτή η Εθνική Ιταλίας και κυρίως αυτός ο παίκτης έκανε πολλά παιδιά να υποστηρίξουν για πρώτη φορά μια Εθνική που τότε-τουλάχιστον στην Ελλάδα-δεν ήταν και η δημοφιλέστερη. Αξίζει όμως να διαβάσετε και παρακάτω...

Για όλο τον κόσμο ο Πάολο Ρόσι υπήρξε ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, αλλά για τον Αλεσάντρο υπήρξε απλώς ο… πατέρας του. Ο γιος του θρύλου του ιταλικού ποδοσφαίρου μίλησε για τις τελευταίες στιγμές του αλλά και την υπόσχεση που του έδωσε πως θα φροντίσει τις δύο κόρες που απέκτησε από τη δεύτερη γυναίκα του, οι οποίες είναι 8 και 11 ετών. 

«Ήταν ένας φανταστικός πατέρας. Ήταν πολύ απλός, ταπεινός και πάντα ήταν διαθέσιμος να σε βοηθήσει. Η μεγαλύτερη αρετή του ήταν ο αλτρουισμός. Το 1982 ήταν πιθανότατα η καλύτερη χρονιά του, γιατί κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο και γεννήθηκε το πρώτο του παιδί», τόνισε.

«Όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα ήμασταν δίπλα του αυτές τις μέρες. Ταλαιπωρήθηκε από μια αρρώστια για κάποιους μήνες. Τις τελευταίες δέκα μέρες η κατάστασή του επιδεινώθηκε και μπήκε στο νοσοκομείο. Ο μπαμπάς πάλεψε σκληρά, δεν τα παράτησε στιγμή σε αυτούς τους 4-5 μήνες.

Όταν αρχίσαμε να έχουμε έστω και την παραμικρή ελπίδα, τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Δυστυχώς, όσο κι αν πάλεψε, η ασθένεια τον νίκησε», πρόσθεσε.

Παράλληλα, υποσχέθηκε δημόσια πως θα προσέχει τις κόρες του. «Δεν πρέπει να ανησυχεί. Θα φροντίσω τις μικρές αδερφές μου. Του το υποσχέθηκα πως θα είμαι πάντα δίπλα τους, του το χρωστάω».

Με ένα συγκινητικό μήνυμα ο Ρομπέρτο Μπάτζιο είπε το δικό του «αντίο» στον Πάολο Ρόσι, που έφυγε από τη ζωή στα 64. Ο «μικρός Βούδας» αποκάλυψε πως μεγάλωσε θαυμάζοντας τον μεγάλο Ιταλό φορ και ήθελε να βαδίσει στα χνάρια του.

Το μήνυμα του Μπάτζιο, ιδιαίτερο:

"Με τον αγαπημένο μου πατέρα Φιορίντο, ο οποίος πέθανε πριν από λίγους μήνες, κάναμε σχεδόν 12 χιλιόμετρα, οι δύο μας μ' ένα ποδήλατο, για να φτάσουμε στη Βιτσέντσα ξεκινώντας από το Καλντόνιο. Για να πάμε στο στάδιο Menti για να δούμε τον υπέροχο Πάολο Ρόσι"...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News