Πάολο Ρόσι: Ο μόνος που έγινε θρύλος σε μια χρονιά!

Απόψεις
Πάολο Ρόσι: Ο μόνος που έγινε θρύλος σε μια χρονιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περιστατικό με τον ταξιτζή στη Βραζιλία επτά χρόνια μετά, το σκάνδαλο «Totonero» και η επίδραση του «χατ τρικ» από τον "Παμπλίτο" στο ποδόσφαιρο των Βραζιλιάνων, σύμφωνα με τον Ζίκο.

Ο Πάολο Ρόσι είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Βραβείο του καλύτερου παίκτη του Μουντιάλ, το Χρυσό Παπούτσι και τη Χρυσή Μπάλα την ίδια χρονιά. Θρύλος

Ο «Pablito», όπως ήταν πασίγνωστος, έχει κάτι ακόμη πιο είναι αξιοσημείωτο για τα κατορθώματα του στην Ισπανία, με το χατ τρικ του εναντίον της Βραζιλίας, που εξακολουθεί να συζητείται μέχρι σήμερα. Πριν από το έπος του αυτό, δεν είχε σκοράρει στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Αν είχαμε κερδίσει αυτό το παιχνίδι, το ποδόσφαιρο θα ήταν διαφορετικό. Αντ’ αυτού, ξεκινήσαμε να δημιουργούμε ποδόσφαιρο βασισμένο στο να πάρουμε το αποτέλεσμα με οποιοδήποτε κόστος, το ποδόσφαιρο που βασίζεται στη διάλυση της κίνησης της σκοπιμότητας και της ρύπανσης», είπε κάποτε ο Ζίκο.

 Καθοριστικό σημάδι στην καριέρα του και το γεγονός ότι έφτασε στο τουρνουά μετά από διετή απαγόρευση εν μέσω σκανδάλου στοιχημάτων, το περίφημο σκάνδαλο «Totonero». Του μειώθηκε η αρχική ποινή που ήταν τρία χρόνια.

Δεν έχασε ποτέ το βλέμμα του για γκολ καθ’ όλη την απουσία του, ωστόσο, και επέστρεψε στη δράση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982 σαν να μην είχε φύγει ποτέ.

Ο Ρόσι σημείωσε δύο φανταστικά γκολ στον ημιτελικό εναντίον της Πολωνίας και πραγματικά έφερε τους «Azzurri» μόνος του στο υψηλότερο βάθρο της διοργάνωσης.

Ο θρύλος του γύριζε στον κόσμο. Ο ίδιος είχε πει μια ιστορία όταν  πήγε στη Βραζιλία χρόνια μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο και ανακάλυψε ότι τον θυμόταν. Ένας οδηγός ταξί τον αναγνώρισε στον καθρέφτη και τον διέταξε να βγει από το αμάξι του για την αγωνία που είχε προκαλέσει στο έθνος του πριν από λίγο καιρό. Μόνο με ήπια πειθώ, ο παίκτης τελικά τον έπεισε να τον πάει τουλάχιστον πίσω στο ξενοδοχείο του και όχι να τον πετάξει ανεπιθύμητα στο δρόμο. Ο ήρωας ενός έθνους ήταν κακός του άλλου.

Σε μια κοινή συνέντευξη με τον Ζίκο πριν από δύο χρόνια, ο Ρόσι είπε το παραπάνω περιστατικό κατά την πρώτη του επίσκεψη στη Βραζιλία το 1989. Αλλά το χαρακτήρισε μεμονωμένο,

«Στην πραγματικότητα, έχω πολλούς Βραζιλιάνους φίλους και υπάρχει πολλή αγάπη και σεβασμός», είπε. «Δεν με βλέπουν μόνο ως τον παίκτη που κάποτε σκόραρε τρία γκολ εναντίον της Βραζιλίας, υπάρχουν περισσότερα από αυτό...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News