default-image

Παγκόσμιο σοκ: Νεκρός ο Μαραντόνα!

Ποδόσφαιρο
Παγκόσμιο σοκ: Νεκρός ο Μαραντόνα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τα αργεντίνικα ΜΜΕ υπέστη καρδιακή προσβολή...

O Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή μετά από καρδιακή προσβολή, με την θλιβερή είδηση πλέον επιβεβαιώνεται και προκαλεί παγκόσμιο σοκ.

Σε ηλικία 60 ετών, ο κατά πολλούς καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου, ο Θεός του ποδοσφαίρου για τους συμπατριώτες του και την ποδοσφαιριστή υφήλιο άφησε την τελευταία του πνοή.

O Mαραντόνα πριν λίγο διάστημα είχε εγχειριστεί στο κεφάλι, είχε βγει από το νοσοκομείο και ανάρρωνε στην οικία του όμως η καρδιά του δεν άντεξε... Τουλάχιστον τρία ασθενοφόρα έσπευσαν στο σπίτι όπου διέμενε στην περιοχή Τίγκρε αλλά οι γιατροί δεν πρόλαβαν να τον κρατήσουν στη ζωή. Η υγεία του ήταν επιβαρυμένη από διάφορα προβλήματα υγείας και καταχρήσεις και ο οργανισμός του δεν άντεξε.

Ο Μαραντόνα και το "Χέρι του Θεού"

O Μαραντόνα ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 στο Μεξικό με το χαρακτηριστικό "Χέρι του Θεού" στον προημιτελικό με την Αγγλία. Συνέδεσε το όνομά του με τη χρυσή εποχή της Νάπολι που έκανε επανάσταση στην Ιταλία απέναντι στους «πλούσιους» του Βορρά κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και το UEFA. Πέρασε ακόμη από την Μπόκα και την Αρχεντίνος Τζούνιορς, την Μπαρτσελόνα, τη Νάπολι και τη Σεβίλλη. Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του ασχολήθηκε με την προπονητική εργαζόμενος και στην εθνική Αργεντινής από το 2008 μέχρι το 2010.

Αντιμέτωπος με Εθνική Ελλάδας και ΠΑΟΚ

Ο Μαραντόνα αντιμετώπισε την Εθνική Ελλάδας στο Μουντιάλ του 1994 και σημείωσε το τρίτο γκολ στο 4-0 της Αργεντινής. Μάλιστα αυτό ήταν το τελευταίο γκολ της καριέρας του με την Εθνική Αργεντινής. Δεκαέξι χρόνια μετά, στο Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική, ο Ντιεγκίτο ήταν προπονητής της Εθνικής Αργεντινής στη νίκη με 2-0 επί της Ελλάδας.

Επίσης αξέχαστες στους φίλους του ΠΑΟΚ θα μείνουν οι δύο μονομαχίες με τη Νάπολι για το Κύπελλο UEFA την περίοδο 1988-89. Στο πρώτο παιχνίδι στην Ιταλία με πέναλτι του Μαραντόνα η Νάπολι επικράτησε 1-0 ενώ στον επαναληπτικό έγινε μεγάλο παιχνίδι στην Τούμπα, με ισοπαλία 1-1, ένα ματς αξέχαστο σε όσους το είχαν παρακολουθήσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News