default-image

Nations League: Τεσσάρα η Γαλλία, πέρασε από την Κροατία η Πορτογαλία

Ποδόσφαιρο
Nations League: Τεσσάρα η Γαλλία, πέρασε από την Κροατία η Πορτογαλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι "τρικολόρ" πήραν την πρώτη θέση στο γκρουπ και πάνε στο Final 4...

Την πρώτη θέση του 3ου γκρουπ στο Nations League εξασφάλισε η Γαλλία επικρατώντας 4-2 ντης Σουηδίας - Πέρασε από την Κροατία η Πορτογαλία με νίκη 3-2.

Στο Final 4 του UEFA Nations League θα δώσει το «παρών» η Γαλλία, η οποία… γιόρτασε με τεσσάρα την πρώτη θέση του ομίλου. Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές είχαν εξασφαλίσει την κορυφή μετά τη νίκη τους επί της Πορτογαλίας και το βράδυ της Τρίτης (17/11), στο Στάδιο του Παρισιού, έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις τους με τη νίκη 4-2 επί της Σουηδίας.

Οι Σκανδιναβοί μπόρεσαν να αιφνιδιάσουν τους οικοδεσπότες στο 4ο λεπτό με τον Κλάεσον, ο οποίος άνοιξε το σκορ, αλλά στο 16’ ο Ζιρού έφερε το ματς στα ίσια (1-1) και το 36’ ο Παβάρ έκανε την ανατροπή (2-1). Μάλιστα, στο 59’ ο Ζιρού με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έδωσε… αέρα δύο τερμάτων στους «μπλε».

Στο 88’ ο Κουάισον μείωσε 3-2 για τους φιλοξενούμενους, ωστόσο, στο 94’ ο Κομάν σε κενή εστία, έγραψε το τελικό 4-2 εκμεταλλευόμενος το… ανέβασμα του Όσλεν σε εκτέλεση φάουλ.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος κατάφερε να πάρει τη νίκη 3-2 επί της Κροατίας, που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Ρογκ στο 51ο λεπτό. Οι φιναλίστ του τελικού στο προηγούμενο Μουντιάλ άνοιξαν το σκορ στο 29’ με τον Κόβατσιτς, όμως, στο 52’ ο Ρούμπεν Σεμέδο έδωσε την ασίστ στον Ρούμπεν Ντιάς που έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Μάλιστα στο 60’ ο Ζοάο Φέλιξ έδωσε προβάδισμα στους Πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά στο 65’ ο Κόβατσιτς με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμόρφωσε το 2-2. Ωστόσο, στο 90’ ο Ρούμπεν Ντίας «έγραψε» το 3-2 για τους Πορτογάλους, σε μία φάση που ο τερματοφύλακας της Κροατίας, Λιβάκοβιτς, έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του με υποψία φάουλ.

Να σημειώσουμε πως η ήττα στο Ντα Λουζ από τους Γάλλους (πριν λίγες μέρες) ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα των Πορτογάλων σε επίσημο παιχνίδι (μη φιλικό) από το Σεπτέμβριο του 2014 και η πρώτη επί των ημερών του Φερνάντο Σάντος.

Η προηγούμενη ήταν στις 7 Σεπτεμβρίου 2014 από την Αλβανία για τα προκριματικά του Euro 2016, με 1-0 και προπονητή τον Πάουλο Μπέντο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News