Διεθνές Ποδόσφαιρο

Τσέφεριν: «Πιστεύω ότι η σεζόν θα τελειώσει κανονικά»

Ο πρόεδρος της UEFA μίλησε για την ποδοσφαιρική δράση εν μέσω πανδημίας

Την αισιοδοξία ότι η ποδοσφαιρική σεζόν θα ολοκληρωθεί κανονικά, παρά την πανδημία του κορωνοϊού, εξέφρασε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Μάλιστα πρόσθεσε, ότι θεωρεί το ποδόσφαιρο ένα από τους ασφαλέστερους τομείς εργασίας, λόγω της συχνότητας ελέγχων στις ομάδες.

 «Σίγουρα δεν ήταν εύκολο να επανεκκινήσει το ποδόσφαιρο, έπρεπε να καταρτιστεί ένα πρωτόκολλο, όλοι εξετάστηκαν. Πιστεύω ότι θα τελειώσουμε κανονικά τη σεζόν, αν και δεν εξαρτάται μόνο από την UEFA, αλλά και από τις κυβερνήσεις. Για να είμαι ειλικρινής, το ποδόσφαιρο είναι πιθανώς ένας από τους ασφαλέστερους τομείς, σε κανέναν τομέα δεν εξετάζονται οι εργαζόμενοι με αυτή τη συχνότητα», ανέφερε αρχικά.

Για την απουσία φιλάθλων, είπε: «Είμαστε πολύ προσεκτικοί, αλλά νομίζω, ότι είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους να μπορούν να παρακολουθούν ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο να περιγράψεις την αίσθηση που παίρνεις από ένα γήπεδο χωρίς φιλάθλους, είναι σίγουρα πολύ λυπηρό γιατί το ποδόσφαιρο ανήκει στους παίκτες και τους οπαδούς. Όλοι οι άλλοι, διευθυντές, διαιτητές, εκπρόσωποι, ο Τύπος είναι δευτερεύον μέρος. Χωρίς παίκτες δεν μπορεί να υπάρχει ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς δεν μπορεί να είναι για πάντα» .

Όσο για τις συζητήσεις που γίνεται για δημιουργία της ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας, απάντησε: «Για μένα αυτή η διοργάνωση είναι εκτός πεδίου ερωτήσεων. Είναι το όνειρο δύο ή τριών παραγόντων του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, αυτοί που δεν ενδιαφέρονται για την αλληλεγγύη. Δεν ενδιαφέρονται για τίποτα εκτός από τον εαυτό τους, θα έβλαπταν ακόμη και τους συλλόγους τους, αλλά μάλλον δεν το γνωρίζουν ακόμη. Η ιδέα δεν είναι πολύ σοβαρή. Νομίζω ότι ήταν περισσότερο μια λαϊκιστική ή πολιτική ιδέα παρά μια σοβαρή ιδέα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια