Επαφές UEFA με Αγγλία για τη διοργάνωση του EURO 2020

Ποδόσφαιρο
Επαφές UEFA με Αγγλία για τη διοργάνωση του EURO 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανέφικτο λόγω πανδημίας το αρχικό πλάνο για συνδιοργάνωση 12 χωρών

Η περίπτωση της Αγγλίας περνά ξαφνικά στο προσκήνιο για να αναλάβει τη διεξαγωγή του Euro το ερχόμενο καλοκαίρι, από τη στιγμή που εν μέσω πανδημίας το αρχικό πλάνο για συνδιοργάνωση 12 χωρών κρίνεται ανέφικτο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Daily Mail», η UEFA βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με την πλευρά της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, συζητώντας το ενδεχόμενο να μετακινηθεί εξ ολοκλήρου η διοργάνωση στα γήπεδα του Νησιού (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία).

Στο τραπέζι υπήρχε και η Ρωσία, που είχε διοργανώσει την τελευταία μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση, το Μουντιάλ του 2018 αλλά στην UEFA θεωρούν ότι στην Ρωσία τα πράγματα με τον κορωνοϊό δεν πηγαίνουν καλά και η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη.

Η πρόταση της Αγγλίας συγκεντρώνει ακόμη περισσότερους πόντους καθώς έτσι κι αλλιώς θα διεξάγονταν στο «Γουέμπλεϊ» οι ημιτελικοί και ο τελικός, ενώ διασφαλίζεται ο περιορισμός των ταξιδιών για τις ομάδες και τους ενδεχόμενους φιλάθλους, καθώς και η πιο εύκολη δημιουργία «φούσκας», για την παραμονή των αποστολών εν μέσω Covid-19.

Σημειώνεται ότι στο τραπέζι έχει πέσει και η Γερμανία, μετά την επιτυχή διεξαγωγή του Final-8 του Europa League.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News