Διεθνές Ποδόσφαιρο

Ποδόσφαιρο-Χρήμα και Κορωνοϊός: «Δεν κοιτάμε αύξηση εσόδων, αλλά μείωση έξόδων»

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη και η οικονομική κρίση στην πανδημία του κορωνοϊού - Αναλύσεις του διευθύντος συμβούλου της Ίντερ Μπέπε Μαρότα σε δημοσιογραφικό συνέδριο - Κόντρα στα πολλά ματς των εθνικών ομάδων

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τη μορφή που το βλέπουμε στην Ευρώπη, θα δυσκολευτεί πολύ να κρατηθεί, καθώς αισθάνεται ήδη την ανάσα της χρεοκοπίας. Οι οικονομικές συνέπειες του covid-19 με το υψηλό κόστος λειτουργίας του και δη με τα μεγάλα συμβόλαια και τους μισθούς των ποδοσφαιριστών χτυπούν ήδη καμπανάκια.

Η ομιλία του διευθύνοντα συμβούλου της Ίντερ, Μπέπε Μαρότα, σε δημοσιογραφικό συνέδριο, ήταν αποκαλυπτική.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική και υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης» εκτίμησε ο έμπειρος παράγοντας τονίζοντας: «Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο είναι ότι το εργατικό κόστος είναι δυσανάλογο με τον κύκλο εργασιών. Τα έσοδα έχουν μειωθεί σημαντικά, λόγω της έλλειψης εισιτηρίων. Δεν πρέπει να κοιτάμε πώς θα αυξήσουμε τα έσοδα, αλλά πώς θα μειώσουμε τα έξοδα. Το εργατικό κόστος αντιπροσωπεύει το 70% του τζίρου και δεν υπάρχει καμία εταιρεία και κανένας τομέας που μπορεί να αντέξει ένα τόσο υψηλό ποσοστό».

Ο Μαρότα ζήτησε ακόμη τη βοήθεια της κυβέρνησης, όχι με τη μορφή χρηματοδότησης, αλλά κάποιας φορολογικής διευκόλυνσης, με μετακύλιση των υποχρεώσεων για τα επόμενα χρόνια.

«Θέλουμε να θεωρούμαστε ως ένας από τους μεγάλους φοροδότες, γιατί ακριβώς αυτό είμαστε. Διευθύνουμε έναν επιχειρηματικό κόσμο με τουλάχιστον 7.000 επαγγελματίες. Μόνο η Ίντερ έχει 300 υπαλλήλους» υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος των «νερατζούρι».

Φυσικά όλα αυτά δεν ισχύουν μόνο στο ανεπτυγμένο ιταλικό ποδόσφαιρο, αλλά εκφράζουν όλο το φάσμα του ευρωπαϊκού…

"Λιγότερα ματς με Εθνικές ομάδες"

Ο Μαρότα και με την επί σειρά ετών εμπειρία του ως εκτελεστικός διευθυντής της Γιουβέντους, μοιράστηκε επίσης την πεποίθησή του ότι πρέπει να τεθεί ένα όριο σε παιχνίδια των εθνικών ομάδων με μικρή έως καθόλου αξία, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία των παικτών.

«Τα τελευταία μου σχόλια σχετικά με αυτό το διάλειμμα για τις εθνικές ομάδες, δεν ήταν να στερήσω τις επιλογές των παικτών, αλλά να αξιολογήσω την κατάσταση μέσα σε μια ανώμαλη σεζόν, σε ένα πολύ συμπιεσμένο ημερολόγιο. Είναι απαραίτητο να αξιολογήσουμε καλύτερα τις καταστάσεις των μεμονωμένων αθλητών με μια καρποφόρα συνομιλία μεταξύ συλλόγων και εθνικών ομάδων, αλλά και να μειώσουμε τα τουρνουά που δεν έχουν καμία σχέση.

Κατέληξε: «Κατανοώ τη σημασία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε ορισμένα παιχνίδια που έχουν μικρή αξία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια