Πέρασε στα τελικά του Euro 2020 η Βόρεια Μακεδονία

Ποδόσφαιρο
Πέρασε στα τελικά του Euro 2020 η Βόρεια Μακεδονία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με γκολ του Γκόραν Πάντεφ νίκησε 0-1 στην Τιφλίδα τη Γεωργία

Με το γκολ του ρέκορντμαν συμμετοχών και πρώτου σκόρερ στην ιστορία της, Γκόραν Πάντεφ, η Βόρεια Μακεδονία επικράτησε της Γεωργίας (0-1) και ζει το όνειρο της παρθενικής πρόκρισης σε τελική φάση Euro, συμπληρώνοντας τον 3ο όμιλο, με Ολλανδία, Ουκρανία και Αυστρία.

Οι γηπεδούχοι είχαν προετοιμαστεί για να σφραγίσουν εκείνοι το εισιτήριο, με τους οπαδούς να κάνουν τη νύχτα... μέρα πριν από το μεγάλο ματς, έφτασαν κοντά στο γκολ στο 1ο μέρος με Βάκο και Κατσαράβα, όμως, μετά την ανάπαυλα, το ματς έγειρε προς την αντίθετη πλευρά.

Στο 56', ο πιο ταλαντούχος παίκτης των φιλοξενούμενων, ο Ελίφ Ελμάς της Νάπολι, άνοιξε την άμυνα της Γεωργίας με τρομερή ατομική ενέργεια και μετά από ωραία συνεργασία, ο πολύπειρος Πάντεφ βρέθηκε σε θέση βολής σχεδόν στη μικρή περιοχή και απογείωσε τη χώρα του, με το σκορ να παραμένει ως το φινάλε και το τελευταίο σφύριγμα να «λυτρώνει» τον ίδιο, τους συμπαίκτες του και άπαντες στο προπονητικό επιτελείο για την εκπλήρωση του ονείρου.

Γεωργία (Βλάντιμιρ Βάις): Λόρια, Κακαμπάτζε, Κβιρκβέλια, Κάσια, Ντβάλι, Κανκάβα, Κβεκβεσκίρι, Βάκο, Γκβίλια, Οκριασβίλι, Κατσαράβα

Βόρεια Μακεδονία (Ίγκορ Ανγκελόφσκι): Ντιμιτριέφσκι, Μπεϊτουλάι, Μουσλίου, Βελικόφσκι, Ριστόφσκι, Αντέμι, Νικόλοφ, Αλιόσκι, Ελμάς, Νεστορόφσκι, Πάντεφ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News