Διεθνές Ποδόσφαιρο

΄Έρευνα: Ένας στους πέντε φιλάθλους κόλλησαν κορωνοϊό

Το ματς Αταλάντα - Βαλένθια για το Champions League τον περασμένο Φεβρουάριο, αποδείχθηκε "καρμανιόλα" για τη διάδοση του ιού στην Ιταλία σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων

Σε ποδοσφιαρικό αγώνα, ένας στους πέντε φιλάθλους, μολύνθηκαν με κορωνοϊό! Μοιάζει με βόμβα και είναι όπως αποδεικνύεται, μετά από νέα μελέτη στην Ιταλία. Στην περιβόητη αναμέτρηση Αταλάντα-Βαλένθια (4-1) που έγινε στο Μιλάνο στις 19 Φεβρουαρίου, φαίνεται να μολύνθηκαν ένας στους πέντε φιλάθλους!

Η INTWIG, εταιρεία έρευνας, ανάλυσης δεδομένων και επικοινωνίας, πραγματοποίησε μελέτη για να εξηγήσει τα δεδομένα σχετικά με την υπερβολική θνησιμότητα από Covid-19 στη Λομβαρδία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική ιστοσελίδα “calcioefinanza”.

Συγκεκριμένα, αναλύοντας την ιστορική θνησιμότητα κάθε δήμου, προέκυψε ότι οι θάνατοι που οφείλονται στον ιό SarsCov2 στην επαρχία του Μπέργκαμο ήταν στην πραγματικότητα πάνω από 6.000, διπλάσιοι από αυτούς που δηλώθηκαν επίσημα (3.100).

Με βάση αυτό διαπιστώθηκε ότι περίπου το 36% των κατοίκων της επαρχίας είχαν προσβληθεί από τον ιό.

Τα δεδομένα επιβεβαιώθηκαν επίσης από έρευνα του Institute Mauro Negri του Μπέργκαμο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό EBioMedicine.

Όπως αναφέρεται σε αυτή την έρευνα, το 38,5% των κατοίκων στην επαρχία του Μπέργκαμο ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την ανάλυση, ένας βασικός ρόλος στη μετάδοση του ιού έπαιξε ο αγώνας της Αταλάντα με τη Βαλένθια στο Μιλάνο. Για να καταλάβει αν αυτό το συμβάν μπορεί να έχει επιταχύνει ακούσια την εξάπλωση του ιού, το INTWIG, σε συνεργασία με τους Report και Bergamonews, πραγματοποίησε έρευνα μεταξύ των οπαδών της Αταλάντα. Η έρευνα απαντήθηκε από 3.402 άτομα από το Μπέργκαμο που ήταν παρόντες στο γήπεδο το βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι σαφή: πάνω από το 1/5 των οπαδών που ερωτήθηκαν (ίσοι με 7.800-8.200 άτομα που παρευρέθηκαν στο γήπεδο) δήλωσαν ότι είχαν συμπτώματα τις δύο εβδομάδες μετά την εκδήλωση. Ένα μεγάλο μέρος αυτών πραγματοποίησε τεστ, με αποτέλεσμα θετικό.

Οι αναλύσεις επομένως φαίνεται να επιβεβαιώνουν την υπόθεση ότι ο αγώνας του Champions League μπορεί να ήταν ένα γεγονός, που επέτρεψε την μόλυνση χιλιάδων ανθρώπων. Κάτι που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από το Μπέργκαμο στο Μιλάνο, στις συγκεντρώσεις πριν από το παιχνίδι και στους εορτασμούς για τη νίκη.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους φιλάθλους μετακινήθηκαν με οργανωμένα λεωφορεία (19%) ή με αυτοκίνητο με φίλους (67%) και στη συνέχεια με το μετρό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, calcioefinanza.it

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια