Στήνουν ολοταχώς τη European Premier League

Απόψεις
Στήνουν ολοταχώς τη European Premier League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οι μπροστάρηδες στην κίνηση - Με τη στήριξη της JP Morgan και άλλων τραπεζικών κολοσσών, με στόχο την παγκόσμιο αγορά και το άφθονο χρήμα με ενήμερη την FIFA - Αποκάλυψη της Sky Sports

Οι συνέπειες του κορωνοϊού, δεν έχουν όρια στις αλλαγές που θα προκύψουν σε όλους του τομείς με πολλές μικρές ή μεγάλες επαναστάσεις. Οι μεγάλες αλλαγές στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κυοφορούνται. Από τη μια η αλλαγή της σύνθεσης του Champions League από την UEFA (αύξηση των ομάδων στους ομίλους σε 36), από την άλλη η κίνηση των «μεγάλων» με μπροστάρηδες τη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που σύμφωνα με το Sky Sports προχωρούν την ίδρυση της European Premier League, κλειστής ευρωπαϊκής λίγκας.

Το European Premier League, γίνεται προσπάθεια ν’ αρχίσει ακόμα και το 2022 με τη στήριξη της JP Morgan και άλλων τραπεζικών οργανισμών που «έχουν δώσει την έγκριση για οικονομική εγγύηση ύψους 6 δις ευρώ για την ίδρυση μιας διοργάνωσης» που θα έχει την στήριξη της FIFA, αλλά πιθανότατα όχι της UEFA!

Αρκετές κορυφαίες ομάδες από Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Μπάγερν, Παρί Σεν Ζερμέν,  Γιουβέντους, Άρσεναλ, Τσέλσι, Μαν. Σίτι, Τότεναμ κ.α.) είναι ενήμερες για το project για ένα κλειστό πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών, με εντός κι εκτός έδρας αναμετρήσεις, αλλά και νοκ-άουτ  στην συνέχεια που θα κρίνουν τον τελικό νικητή.

Oi ώρες διεξαγωγής, θα προσαρμοστούν ως τηλεοπτικό προϊόν φιλέτο για τις αγορές της Ασίας και της Αμερικής, ενώ στο πλάνο που καταστρώνεται εδώ και περίπου ένα χρόνο δεν προκύπτει απόσυρση των ομάδων που θα συμμετάσχουν από τα εθνικά τους πρωταθλήματα.

Εφόσον η European Premier League πάρει σάρκα και οστά δίχως την στήριξη της UEFA, θα προκληθεί σε ρήγμα και ιστορική απόσχιση που θα αποδυναμώσει το Champions League, το οποίο σύμφωνα με την UEFA δεν πρόκειται να αλλάξει στο παραμικρό μέχρι το 2024, έτος που λήγει η σύμβαση που έχει υπογραφεί με ομάδες, ομοσπονδίες και χορηγούς. Σκοπός της κίνησης; - Το παγκόσμιο χρήμα! 

Εάν το πρωτάθλημα αυτό πάρει το πράσινο φως, θα γίνει αμέσως ένα από τα πιο επικερδή τμήματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, σύμφωνα με άλλες διεθνείς οικονομικές αναλύσεις.

Ωστόσο, Ένα αποσπασμένο τουρνουά της Ευρωπαϊκής Πρέμιερ Λιγκ, το οποίο θα αντικαθιστούσε αποτελεσματικά το Champions League, θα ήταν καταδικασμένο σε αποτυχία, καθώς θα αγωνιζόταν να πάρει την κρίσιμη έγκριση από τα διοικητικά όργανα, ανέφεραν πηγές στο ESPN.

Ο πρόεδρος της La Liga Javier Tebas, δήλωσε: "Οι εμπνευστές αυτής της ιδέας, εάν πραγματικά υπάρχουν επειδή δεν υπάρχει κανένας στην πραγματικότητα να την υπερασπίζεται, όχι μόνο δείχνουν απόλυτη άγνοια για την οργάνωση και τα έθιμα του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αλλά και μια σοβαρή άγνοια της αγοράς των οπτικοακουστικών δικαιωμάτων.

"Ένα έργο αυτού του τύπου θα σημαίνει σοβαρή οικονομική ζημιά στους ίδιους τους διοργανωτές και σε εκείνες τις οντότητες που το χρηματοδοτούν, εάν υπάρχουν, επειδή δεν θα είναι ποτέ επίσημο. Αυτά τα" υπόγεια "έργα φαίνονται καλά μόνο όταν σχεδιάζονται σε ένα μπαρ στις 5 το πρωί."

Οι τελευταίες αναφορές για μια διαχωρισμένη διοργάνωση, της οποίας έχουν γίνει πολλές επαναλήψεις τα τελευταία χρόνια, έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για την UEFA που σχεδιάζει τη νέα μορφή  του Champions League 2024-27 που θα συμφωνηθεί το επόμενο έτος. Οι μεγαλύτεροι σύλλογοι είναι πρόθυμοι να παίξουν αγώνες πιο υψηλού προφίλ εναντίον των αντιπάλων τους, και επίσης θα λαμβάνουν ένα πιο προσοδοφόρο οικονομικό πακέτο. Αναμένεται να συμφωνηθούν σχέδια για επέκταση του διαγωνισμού από 32 σε 36 ομάδες, προσθέτοντας τέσσερις αγώνες σε ομαδικό στάδιο για κάθε σύλλογο.

Οι αναφορές για τη European Premier League επιμένουν -παρά τις αντιδράσεις, ότι αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις μέχρι το τέλος του μήνα και ότι δεν αποκλείεται η νέα διοργάνωση να κάνει πρεμιέρα ακόμα και το 2022.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες:

-Οι Key Capital Partners, ισπανική χρηματοοικονομική εταιρεία, λέγεται ότι έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο στις συνομιλίες μέχρι στιγμής.

-Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεζ, ο οποίος έχει από καιρό υποστηρίξει αυτή τη μορφή για την ελίτ της Ευρώπης, είναι μια άλλη φιγούρα που θεωρείται ότι έχει σημαντικό ρόλο στις τελευταίες προτάσεις.

-Η αποκάλυψη του Sky αναφέρει ότι στην τελευταία έκδοση του καυτά συζητημένου European Premier League για ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης κινείται τους τελευταίους 12 μήνες.

-Η Μπάγερν Μονάχου αρνήθηκΕ την πιθανή συμμετοχή τους όταν ερωτήθηκαν από το Sky.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News