Αρσέν Βενγκέρ: Μουντιάλ και Euro κάθε δύο χρόνια - Να καταργηθεί το Nations League

Απόψεις
Αρσέν Βενγκέρ: Μουντιάλ και Euro κάθε δύο χρόνια - Να καταργηθεί το Nations League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εάν ρωτήσετε τους ανθρώπους στο δρόμο τι είναι το Nations League , δεν θα βρείτε πολλούς που να το εξηγούν...»

Ο Αρσέν Βενγκέρ, προτείνει τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάθε δύο χρόνια και όχι κάθε τέσσερα, όπως συμβαίνει παραδοσιακά.

Οι τοποθετήσεις του δεν είναι πάντως εισηγήσεις με την ιδιότητα του επικεφαλής της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ανάπτυξης της FIFA όπου επιβλέπει και διευθύνει την ανάπτυξη τόσο του ανδρικού όσο και του γυναικείου παιχνιδιού σε όλο τον κόσμο.

Ο πρώην θρυλικός προπονητής της Άρσεναλ, εκφράζει την ανησυχία του για την τρέχουσα μορφή του Nations League της UEFA, θεωρώντας πιο ουσιαστικό να διοργανώνεται το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάθε δύο χρόνια

«Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάθε δύο χρόνια θα ήταν πιθανώς πιο κατάλληλο σε έναν σύγχρονο κόσμο», δήλωσε στη Bild, επιμένοντας ότι οι αγώνες δεν θα μειωθούν εάν γίνονταν πιο συχνά, αναφέροντας ως παράδειγμα το Champions League.

«Πάντα λέω σε ανθρώπους που λένε ότι η εικόνα δεν συνδέεται με την ώρα που περιμένετε πριν παίξετε ξανά, αλλά μάλλον με την ποιότητα της διοργάνωσης. Εξάλλου, οι άνθρωποι παρακολουθούν επίσης το Champions League κάθε χρόνο. Προσωπικά, νομίζω ότι θα ήταν υπέροχο βήμα προς τα εμπρός» είπε.

Το Nations League εισήχθη πρόσφατα στην ευρωπαϊκή διεθνή σκηνή ως τρόπος αντικατάστασης φιλικών αγώνων με ανταγωνιστικά παιχνίδια, αλλά ο Βενγκέρ πιστεύει ότι δεν έχει κάνει πολλά για να αυξήσει τα επίπεδα ενθουσιασμού και θα πρέπει να καταργηθεί εντελώς. «Πρέπει να απαλλαγούμε από το Nations League και να βρούμε σαφέστερα γεγονότα που όλοι καταλαβαίνουν», δήλωσε..

«Εάν ρωτήσετε τους ανθρώπους στο δρόμο τι είναι το Nations League , δεν θα βρείτε πολλούς που να το εξηγούν. Πρέπει να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα γεγονότα».

Οι δηλώσεις του Βενγκέρ είναι καθαρά δικές του και όχι επίσημη πρόταση εκ μέρους της FIFA.Πρέπει να σημειωθεί ότι, προς το παρόν, η FIFA έχει ήδη προγραμματίσει τα επόμενα τρία Παγκόσμια Κύπελλα: 2022 (Κατάρ), 2026 (Μεξικό, Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδάς) και 2030 (ο χώρος θα καθοριστεί) .

Μία από τις κύριες αλλαγές είναι ότι η τελική φάση του τουρνουά θα έχει 48 αγώνες, αντί για 32, όπως συνέβη πρόσφατα. Επιπλέον, αντί για τέσσερις ομάδες σε κάθε όμιλο, θα υπάρχουν 16 ομίλους τριών εθνών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News